četvrtak, 18. jula 2024.

Rekonstrukcija vodovoda u Barskoj ulici

Objavljeno: 30. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Barskoj ulici počela je rekonstrukcija vodovodne mreže, a vrednost ovih radova je 1,7 miliona dinara. Radovi se izvode uz pomoć novosadske firme „Nebuns“, a po prvi put u Valjevu se primenjuje moderna tehnologija horizontalno usmerenog bušenja sa navođenjem i praćenje.

„ Radi se o novoj tehnologiji i na poziv mog prijatelja Đorđa Milanovića sam došao u Valjevo da praktično prezentujemo horizontalno podbušivanje. Radimo podbušivanje celom dužinom ulice, a do prečnika od fi 600. Naše, usluge su u Rusiji koristili i vodovodi, kanalizacija, elektro mreže, za postavljanje elektro kablova“, izjavio je Ruslan Gončarov iz novosadske firme „Nebuns“.

Direktor JKP „Vodovod“ Đorđe Milanović kaže da je ogromna razlika u uštedi vremena, tako da ono što bi radili 15 radnih dana sa iskopom i odvozom materijala, ovom tehnologijom su zavrašili za dan.

„ Sada nam, praktično, ostaje da radimo samo iskop za priključke. Ušteda, je u vremenu, ali i u finansijskom smislu, jer nemate iskop, nemate vraćanje kolovoza u prvobitno stanje, i dolazi se do toga da investicija bude jeftinija između 40 i 60 odsto“, izjavio je Milanović.

Direktor Vodovoda kaže da se to preduzeće zrudi da prati trendove i da zaposleni stiču nova znanja, jer samo tako mogu da ostvare prave rezultate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *