subota, 20. jula 2024.

Bogat program “Tešnjarskih večeri”

Objavljeno: 2. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Sve je spremno za 32. Tešnjarske večeri koje počinju u petak 3. avgusta, poručili su na konferenciji za novinare organizatori uz poziv sugrađanima ali i gostima van Valjeva, da isprate brojna dešavanja na ovom letnjem festivalu. Organizatori su najavili kvalitetan program kao i prethodnih godina.

Grad Valjevo je izdvojio za ovu manifestaciju  sedam miliona dinara, a 450 hiljada dinara su obezbedili donatori, od kojih su neki tradicionalni kao što su „Pivara“, „Bosis“, „Gejt“ i „Dunav osiguranje“.

„Ovogodišnje Tešnjarske večeri traju od 3. do 11. avgusta i biće organizovane na nekoliko lokacija u gradu. Na platou ispred Centra za kulturu biće održano pet koncerata, na Letnjoj pozornici četiri a u bašti Doma vojske igraće se sedam dečijih predstava i pet večernjih programa sa početkom od  23 časa. Takođe su sve ustanove kulture uzele učešće u programu u vidu izložbi, kulturnih i književnih večeri  i u drugim kulturnim programima. Tradicionalni maskembal biće održan na Gradskom trgu, a trka beba ove godine biće održana u „Stop-šopu“. Uz pomoć Doma kulture „Izvor“ biće vraćena vremenska kapija tj valjevski korzo i povodom toga biće zatvorena Karađorđeva ulica. Tradicionalno će Birčaninova ulica kod kafića „Sarač“ biti zatvorena za saobraćaj u periodu od 20 do 02 sata, što znači da će radno vreme kafića za vreme manifestacije biti od 20 do 02 sata. Ulice Grbovićeva i Kneza Jovice će biti jednosmerne iz pravca Ulice Hadži Ruvimove gde će biti stavljene zapreke u vidu žardinjera, dok će kod „Sarača“ biti dežurna Komunalna policija. Zbog velikih koncerata koji se održavaju na platou ispred Centra za kulturu biće zatvorena Ulica Vuka Karadžića od Pošte do restorna „Rim“ u periodu od 21 do 23 časa za vreme trajanja koncerata“, rekao je predsednik Saveta manifcestacije, Veseljko Belušević.

„ Ove godine program je podeljen koncepcijski na velike koncerte i na programe u kojima učestvuju Valjevci. Na velikoj sceni pored Harisa Džinovića, Amadeus benda i Jelene Rozge učestvovaće i Jovan Maljoković, dugogodišnji direktor Džez festa. Drago mi je da su valjevski bendovi i horovi dobili svoje mesto na sceni ove tradicionalne manifestacije. Mislim da smo ove godine zadovoljili ukuse svih generacija i da će nas vreme poslužiti da zajedno uživamo u bogatom programu i da će Valjevo biti centar regiona tih dana “, izjavio je direktor Centra za kulturu, Miloš Smiljanić.

Direktorka Turističke organizacije, Ana Marković najavila je da će preko 60 učesnika sa svojim tradicionalnim proizvodima, starim zanatima, proizvodima komercijalnog sadržaja učestvovati u manifestaciji. Osim na tradicionalnom izložbenom i prodajnom prostoru, kaldrmi Tešnjara, ovde godine učesnici će izlagati i u Centru za kulturu i na trgu Živojina Mišića.

Tradicionalnom otvaranju manifestacije u petak u 21 čas, pored gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića prisustvovaće i naš sugrađanin dr Dušan Ružičić, najmlađi doktor nauka.

Po prvi put ove godine tradicionalno podizanje zastave održano je pre svečanog otvaranja manifestacije, da bi se stavio akcenat na mlade i uspešne sportiste koji su danas zastavu podigli. Ta čast pripala je Đukanu Đukanoviću, dobitniku nagrade grada Valjeva za sport i odbojkašima OK „VA 014“, koji su se ove godine plasirali u Prvu ligu Srbije. Podizanju zastave prisustvovao je i gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović.

Grad Valjevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *