ponedeljak, 24. juna 2024.

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 porodica

Objavljeno: 3. decembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim kućama i ostvare uštede u kućnom budžetu plaćajući manje račune. Novčanu podršku za energetsku sanaciju kuća i stanova dobilo je 35 porodica u Mionici.

Ugovore o sufinansiranju potpisao je predsednik opštine Mionica Boban Janković, izvođači radova i 35 stanovnika opštine kojima su odobrena sredstva. Za Program energetske sanacije izdvojeno je pet miliona dinara, od čega je opština opredelila 2,5 miliona, a Ministarstvo rudarstva i energetike takođe 2,5 miliona dinara.

Građani će moći da zamene stare pozore, vrata, kotlove, urade termoizolaciju sa sopstvenim učešćem od 50 odsto, dok će država i lokalna samouprava finansirati 50 odsto sredstava.

„Ovo su divni povodi kada zajedničkim snagama  uradimo nešto dobro. Zahvaljujem se Vladi Srbije koja je prepoznala potrebe građana i odobrila sredstva. To će značajno rasteretiti njihove kućne budžete. Program energetske sanacije je višestruko koristan. Uštedećemo energiju, zaštiti životnu sredinu i imati održivu ekonomiju. Zajedničkim snagama gradimo našu zemlju, a sve u cilju unapređenja kvaliteta života“, rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Pored stanovnika Mionice, za sufinansiranje se prijavio i značajan broj porodica iz mioničkih sela. Prema njihovim rečima reč je o značajnoj podršci, jer obezbeđuje dvostruku uštedu. Pored toga što će za nabavku materijala i opreme plaćati samo polovinu cene, građani će imati i dugoročnu dobrobi,t jer će plaćati manje račune, imaće bolje grejanje, a leti bolju klimatizaciju, što će doprineti i zaštiti životne sredine.

Građani koji su se našli na spisku 35 porodica su poručili da su izuzetno zadovoljni što su odabrani na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava, kao i to da je pomoć opštine i Ministarstva više nego dobrodošla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *