petak, 24. maja 2024.

Bolje vodosnabdevanje za oko 2.000 žitelja u osam sela

Objavljeno: 19. avgusta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica do kraja godine počeće izgradnju vodovodnog sistema Ključka vrela vrednog oko 130 miliona dinara čime će se značajno unaprediti vodosnabdevanje za više od 2.000 stanovnika u osam sela.

Ovaj projekat finansira opština, a u Đurđevcu, Šušeoci, Klašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama i Ključu biće u velikoj meri poboljšan kvalitet vodosnabdevanja, dok će u Golupcu i Osečenici sistem biti znatno rasterećen sa većim količinama vode.

Boban Janković, foto: Opština Mionica

„U ovoj godini započećemo realizaciju jednog velikog projekta. Narodu smo obećali da ćemo raditi Ključka vrela i evo već od jeseni će početi radovi. Naši građani su imali višedecenijske probleme kada je reč o vodi, neke smo već rešili, a neke ćemo uskoro. Imamo sušne periode i vodu moramo da obezbedimo. Svako domaćinstvo mora imati čistu pijaću voda. To nema alternativu. Do sledećeg leta vodovod će biti pušten u rad i građani neće imati probleme kao što je bilo prethodnih godina, pa i decenija“, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković i dodao da se u Đurđevcu, Ključu i Rajkoviću nalaze i osnovne škole koje pohađa oko 80 đaka, koji moraju da imaju najbolje uslove.

Kapacitet izvorišta je oko 20 litara u sekundi, a biće izgrađene i dve crpne stanice.

„Opština je u prethodnom periodu investirala u glavne cevovode i povećanje kapaciteta izvorišta. Za rekonstrukciju vodovodnog sistema Kotline-Rajković, uz pomoć Vlade Republike Srbije izdvojili smo blizu 20 miliona dinara, a u Šušeoci i Đurđevcu je završeno šest kilometara razvodne mreže. Ove godine započeli smo i projekat vodovoda u Gornjem Mušiću i Todorin Dolu gde ćemo takođe rešiti probleme, a i u selu Klašnić je urađena razvodna mreža“, rekao je Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *