utorak, 23. jula 2024.

U planu izgradnja sportskog kompleksa

Objavljeno: 19. avgusta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Valjevo, foto: Patak online
Valjevo, foto: Patak online

VALJEVO- U naselju Senjak, na prostoru između valjevske bolnice i vojne fabrike „Krušik’’, planirana je izgradnja novog sportskog kompleksa „Senjak’’.

Gradska uprava Valjevo raspisala je tender za izradu urbanističkog projekta sa idejnim rešenjem za uređenje i izgradnju sportskog kompleksa „Senjak’’, a procenjena vrednost posla je 2,5 miliona dinara.

Budući sportski kompleks prostiraće se na površini od pet hektara gde će se, kako je predviđeno tenderskom dokumenatacijom, nalaziti otvoreni i zatvoreni sportsko – rekreativni prostori i objekti, fudbalski teren sa gledalištem i pomoćnim terenom, tereni za druge sportove na otvorenom, vežbalište sa spravama na otvorenom, staza za trčanje i trim staza sa spravama, staze za šetnju i odmor, rekonstruisana streljana, multifunkcionalna trening hala sa pratećim sadržajem, posebne svlačionice i ugostiteljski sadržaji, SPA sadržaji sa manjim bazenom, prenosi nedeljnik „Napred“.

U okviru novog kompleksa je planirana izgradnja dva zatvorena bazena sa pratećim sadržajem: svlačionice, tuševi, toaleti, plato za letnje sunčanje, prostorije za skladištenje rekvizita za potrebe bazena, smeštaj bazenske i druge tehnike i instalacije, nadzor za bazen i spasioce, zatim prostor za garderobu i posmatrače sa tribina.

Veliki bazen, dužine 25 i širine 33 metra i dubok dva metra, biće izgrađen po standardima FINA pravilnika, biće namenjen za plivače, aktivno treniranje sportista i održavanje plivačkih i vaterpolo takmičenja. Drugi, mali bazen dugačak 20 i širok 10 metara, koristiće građani za rekreaciju, ali je namenjen i za obuku neplivača u okviru školske nastave  i van nje.

Zadatak projektanata je da osmisle i fudbalski teren za profesionalno i rekreativno bavljenje sporotm, sa izgradnjom jednostrane tribine, a u čijoj blizini treba da se nalazi objekat sa šest svlačionica, toaletima i kancelarijama. Oko fudbalskog terena planirana je izgradnja atletske staze, standardne dužine sa najmanje osam traka i podlogom od tartana.

U ovoj fazi izrade urbanističko – tehničke dokumentacije u okviru predmetnog kompleksa, potrebno je formirati zasebnu celinu sa zonom rezervisanom za izgradnju objekta strelišta, piše u projektnom zadatku i dodaje da će tehnička dokumentacija za izgradnju ovog objekta biti predmet posebnog projekta. Inače, postojeći objekat strelišta je u lošem stanju i nije u upotrebi.

Planirana je izgradnja pešačkih i kolskih prilaza, parking prostor, parteno ozelenjavanje kompleksa, dok će postojeći ugostiteljski objekat koji nije uknjižen i nema regulisan vlasnički list biti srušen. Svi objekti, prilazi i površine biće projektovani za nesmetano kretanje i pristup osobama sa invaliditetom.

 

 

 

 

 

 

Jedan komentar na “U planu izgradnja sportskog kompleksa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *