utorak, 23. aprila 2024.

Bolnica i Dom zdravlja zajedno obeležili lekarsku slavu

Objavljeno: 15. novembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Opšta bolnica i valjevski Dom zdravlja posle dužeg vremena zajedno su obeležili lekarsku slavu Svete vrače Kozmu i Damjana. Svetu arhijerejsku liturgiju u hramu posvećenom Svetim vračima u krugu bolnice služio je episkop valjevski Isihije, uz sasluživanje brojnog sveštenstva.

U činu rezanja slavskog kolača učestvovale su direktorke dve zdravstvene ustanove dr Branka Antić i dr Bojana Janković sa saradnicima.

„Čestitam gospodi lekarima i direktorima Opšte bolnice i Doma zdravlja ovaj veliki praznik svetih besrebrenika i čudotvoraca Kozme i Damjana. Svima vama koji ste se ovde sabrali i pričestili svetim tajnama Hristovim želim sve dobro, i onima koji nisu, a streme ka tome. Neka je blagoslov Božji na svima vama molitvama svetih vračeva Kozme i Damjana“, rekao je u besedi vladika Isihije.

U sali Hirurškog bloka zvanice, u smanjenom obimu zbog epidemiološke situacije, dočekali su domaćini slave iz Službe otorinolaringologije i maksilofacijalne hirurgije.

Načelnik službe dr Zoran Milosavljević poželeo kolegama da teška situacija u kojoj naporno rade ne traje još dugo i da ih održi uzajamna solidarnost, izrazivši veliko zadovoljstvo što su prisutne i kolege iz Doma zdravlja.

Foto: Dragan Krunić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *