četvrtak, 25. jula 2024.

Bolnica i ove godine odbija grejanje gradske toplane

Objavljeno: 19. oktobra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska bolnica se priključila na daljinski sistem grejanja, međutim, prostor od oko 29.000 kvadrata bolnice još uvek ne greje gradska toplana. Za priključak valjevske bolnice na daljinski sistem grejanja iz gradske kase je izdvojeno dva miliona dinara, međutim, na početku nove grejne sezone, ni ove godine, bolnica i dalje koristi sopstveno grejanje. U dovođenje toplovodne mreže do valjevske bolnice Vlada Češke je donirala 600.000 evra, ali treću godinu za redom, bez obzira na ogroman novac koji je uložen, bolnica i gradska toplana ne uspevaju da pronađu zajednički jezik oko cene grejanja.

Direktor Toplane Zoran Stepanović za portal Patak online kaže da su prethodnih sedmica imali razgovore sa bolničkim rukovodstvom, koje i dalje tvrdi da bi im grejanje na daljinskom sistemu bilo skuplje od onog u sopstvenom režiji. „Po našoj računici, valjevsku bolnicu bi cela grejna sezona košta oko 48 miliona dinara, a oni tvrde da je ta cena za njih neprihvatljiva“, kaže Stepanović.

Kako nezvanično saznajemo, valjevska bolnica za grejnu sezonu potroši 1.000 tona mazuta. Po trenutnim cenama tog energenta ispada da im samo za nabavku mazuta za grejnu sezonu potrebno 50 miliona dinara, ne računajuću dodatne troškove održavanja kotla i angažovanja radnika zaduženog za grejanje.

Gašenjem bolničke kotlarnice bi se smanjilo veliko aerozagađenje na koje se žale žitelji naselja u blizini bolničkog bloka, a to bi bilo veoma važno naročito zbog toga  što se ovakvim ponašanjem rukovodstva bolnice potpuno obesmišljava donacija Vlade Češke od čak 600.000 evra.

2 komentara na “Bolnica i ove godine odbija grejanje gradske toplane

  1. Pa kada smo svi papani, hoce povlascenu cenu grejanja kao sto imaju i povlascenu cenu vode. Jedini u gradu, hoce sve ispod cena a sa druge strane rasipaju pare i medjusobno dele kao blesavi. Ceo grad treba da se pobuni protiv ovakvog ponasanja toplane a ako ne spuste cenu i poboljsaju grejanje da pocnemo da se iskljucujemo sa takvog grejanja

    5

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *