četvrtak, 18. jula 2024.

Direktor bolnice podneo ostavku?

Objavljeno: 19. oktobra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je direktor valjevske bolnice dr Dobrivoje Grujičić podneo ostavku iz zdravstvenih razloga, dok je ministar Zlatibor Lončar smenio je direktore u 11 opštih bolnica u Srbiji, nakon prvog izveštaja o stanju u tim zdravstvenim ustanovama koje su mu podneli timovi sastavljeni od najboljih profesora i lekara, prenose beogradski mediji.

Potvrdu ove informacije smo dobili od prvog čoveka valjevske bolnice dr Dobrivoja Grujičića. „Ta informacija je tačna. Ministarstvo zdravlja sam danas obavestio o ostavci, koju sam podneo, isključivo, iz zdravstvenih razloga. U proteklom periodu imao sam odličnu saradnju i podršku Ministarstva zdravlja, a kruna svega će biti novi skener, za čiju nabavku se u utorak očekuje otvaranje ponuda“, rekao je za portal Patak online dr Grujičić. Dok Ministartvo zdravlja ne postavi vršioca dužnosti, dr Grujičić će obavljati dužnost direktora valjevske bolnice.

Kako prenosi Tanjug, na osnovu izveštaja ministar zdravlja doneo je odluku o imenovanju novih rukovodioca u OB Arandelovac, OB Majdanpek, OB Bor, OB Gornji Milanovac, ZC Negotin, OB Negotin, OB Kruševac, OB Priboj, OB Vranje, OB Prijepolje, Očna klinika KC Niš.Direktor OB Valjevo je podneo ostavku iz zdravstvenih razloga, pa će i na njegovo mesto biti imenovana nova osoba.

U pojedinim bolnicama, odnosno njihovom rukovodstvu, dat je rok od dve nedelje da isprave uočene nedostatke.

„Kadrovske promene su samo prvi korak u rešavanju situacije koju smo zatekli. Timovi nastavljaju svoj rad sve dok se sve bolnice ne uvedu u sistem, koji podrazumeva poštovanje svih zdravstvenih pravila i protokola“, istakao je ministar Zlatibor Lončar u pisanoj izjavi. Do petka, 28. oktobra, ministar očekuje izveštaje o stanjima u domovima zdravlja i kliničkim centrima.

 

2 komentara na “Direktor bolnice podneo ostavku?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *