nedelja, 21. aprila 2024.

Bolnica i ove godine odbija grejanje gradske toplane

Objavljeno: 16. oktobra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska bolnica se priključila na daljinski sistem grejanja, međutim, prostor od oko 29.000 kvadrata bolnice još uvek ne greje gradska toplana. Za priključak valjevske bolnice na daljinski sistem grejanja iz gradske kase je izdvojeno dva miliona dinara, međutim, na početku nove grejne sezone, ni ove godine, bolnica i dalje koristi sopstveno grejanje. U dovođenje toplovodne mreže do valjevske bolnice Vlada Češke je donirala 600.000 evra, ali drugu godinu za redom, bez obzira na ogroman novac koji je uložen, bolnica i gradska toplana ne uspevaju da pronađu zajednički jezik oko cene grejanja.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da bi bilo potpuno logično da se bolnica priključi na daljinski sistem grejanja, jer bi ih usluge gradske toplane koštale isto kao sopstveno grejanje.” Pored toga smanjilo bi se veliko aerozagađenje, na koje se žale žitelji naselja u blizini bolničkog bloka”, kaže Kovač.

Direktor valjevske bolnice Dobrivoje Grujičić kaže da će se bolnica i ove grejne sezone grejati iz sopstvene kotlarnice, jer sa gradskom toplanom nije postignut dogovor o ceni. „Pošto je cena mazuta niža u odnosu na period od prošle godine kada smo pregovarali, tražili smo da bude dodatno smanjena cena za grejanje, što nije prihvaćeno „, rekao je Grujičić.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da će lokalna samouprava biti prinuđena da izvrši pritisak na valjevsku bolnicu da se priključi na daljinski sistem grejanja, jer su se stekli svi uslovi za to, a naročito zbog toga  što se ovakvim ponašanjem rukovodstva bolnice potpuno obesmišljava donacija Vlade Češke od čak 600.000 evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *