ponedeljak, 20. maja 2024.

Kupanje u zatvorenom bazenu tek od decembra

Objavljeno: 15. oktobra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zatvoreni bazen u Petnici za građane i sportiste biće otvoren tek u decembru, kažu u Ustanovi za fizičku kulturu „Valis“, koja gazduje petničkim bazenima. Iako su mnogi očekivali da će se u zatvorenom bazenu okupati već krajem septembra, na to će morati da sačekaju još dva meseca, dok su za to vreme većina valjevskih plivača i vaterpolista prinuđeni da treniraju u Šapcu i Lazarevcu.

Direktor „Valisa“ Aleksandar Mijailović kaže da će balon biti podignut tek u decembru zbog toga što se očekuje da, u međuvremenu, Gradska direkcija završi neophodne radove na zatvorenom bazenu. „Rebalans Direkcije je tek odobren na poslednjoj sednici Skupštine grada i zbog toga se taj posao odužio“, kaže Mijailović. On dodaje da je „Valis“ uradio sve što je do njih, a sada je na potezu Gradska direkcija.

„ Direkcija bi trebalo da uradi kompletnu rekonstrukciju krova na objektu u Petnici, da postavi termo i hidroizolaciju na tribinama, kako ne bi ponovo došlo do stvaranja kondenza“, kaže Mijailović.

Valjevski plivači i vaterpolisti su u dodatnom problemu zbog toga što su ove godine, zbog činjenice da je u Petnici otvoren zatvoreni bazen i da više neće morati da putuju u okolna mesta na trenige, dobili manje para iz gradske kase. Sada su suočeni sa istim problemom koji su imali prethodnih godina, jer će do decembra decu morati da vode na treninge van Valjeva, što iziskuje dodatne troškove.

Direktor „Valisa“ kaže da bi od decembra zatvoreni bazen trebalo da bude dostupan i za građane, a cena ulaznice, će najverovatnije, koštati 200 dinara.

Postavljanje balona u Petnici je koštalo više od 30 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz gradske kase.

2 komentara na “Kupanje u zatvorenom bazenu tek od decembra

  1. A na radiju veseli direktor kaže da će cena ulaznice biti 200 dinara bez obzira da li je ekonomski isplativa ili ne. I da cena ne može biti 500 dinara kao u Beogradu, jer u Valjevu nema ko toliko da plati.

    Znači, lik je onako procenio cenu ulaznice, pa šta bude, pa makar i na štetu Valisa. A Valis, jel to bi njegova firma ili se ipak jednim delom finansira iz gradskog (našeg) budžeta???

    Dobro je da ne koristi još neki vradžbinsko-odokativni kriterijum!

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *