četvrtak, 18. aprila 2024.

Bolnica na „probnom“ grejanju

Objavljeno: 15. oktobra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od danas valjevsku bolnicu greje gradska toplana. Iako je Vlada Češke još pre pet godina sa 600.000 evra finansirala dovođenje toplovodne mreže do valjevske bolnice, ta zdravstvena ustanova je godinama unazad odbijala grejanje iz gradske toplane. Sada je sa JKP „Toplana“ sklopljen ugovor o grejanju do 1. decembra.

„Bolnica je podnela RFZO aneks ugovora koji se odnosi na energente i nadamo se da će nam odobriti priključenje na gradsku toplanu. Odlučili smo se da sa ’Toplanom’ skopimo ugovor do 1. decembra, dok čekamo aneks, jer imamo novac za probni period od mesec i po dana, a ujedno znaćemo i tačno koliki su nam troškovi grejanja“, rekao je direktor valjevske bolnice Zoran Đurić.

Gašenjem bolničke kotlarnice biće smanjeno veliko aerozagađenje na koje se žale žitelji naselja u blizini bolničkog bloka. Gradska toplana je do sada grejala oko 354.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora, a od ove sezone, grejaće još 29.000 kvadrata valjevske bolnice. U „Toplani“ kažu da su spremno dočekali novu grejne sezone, a radijatori su bili u jutarnjim satima topli prethodnih dana i pre zvaničnog početka nove grejne sezone. Cena grejanja ostaje nepromenjena, a energenata, kako kažu u „Toplani“, ima dovoljno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *