petak, 12. aprila 2024.

U Ubu biće mesta u vrtiću za svu decu

Objavljeno: 15. oktobra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Od iduće jeseni u Ubu neće biti nijednog deteta za koje neće biti mesta u vrtiću. U toj varošici uveliko traju radovi na izgradnji novog obdaništa, a rok za završetak je jul iduće godine. Predsednik ubske opštine Darko Glišić za portal Patak online kaže da radovi teku po planiranoj dinamici i da će iduće jeseni novoizgrađeni vrtić primiti prve mališane.

„Svi radovi se odvijaju prema utvrđenom planu. Početni radovi su bili malo usporeni zbog lošeg vremena, ali do kraja godine mislim da će biti urađeno i više od planiranog. Pre zime objekat će biti ukrovljen i počeće unutrašnji radovi. Sasvim sigurno je da će taj objekat u septembru iduće godine biti spreman da primi decu, tako da mi više nećemo imati nijedno dete koje je na ’čekanju’ i koje ne može da bude upisano u vrtić. Mislim da je to velika stvar za žitelje ubske opštine“, rekao je Glišić.

Darko Glišić

Na mestu gde je ranije bila montažna zgrada ubske policije gradi se novo obdanište od skoro 3.000 kvadrata, u čiju izgradnju država ulaže 218 miliona dinara, dok će za opremanje vrtića biti potrebno oko 20 miliona dinara. Novo obdanište ispunjavaće najmodernije i najviše standarde za boravak dece. Novi objekat će biti veći od postojećeg ubskog obdaništa. Imaće 13 soba, a u njemu će moći da bude smešteno 250 mališana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *