utorak, 25. juna 2024.

Bolnica ostaje na daljinskom sistemu grejanja

Objavljeno: 28. novembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevsku bolnicu i u narednom periodu će grejati gradska toplana. Nakon probnog perioda i ugovora koji je potpisan za period od mesec i po dana, odnosno do 1. decembra, uprava valjevske bolnice, odlučila je da i u narednom periodu grejanje dobija iz gradske toplane, a ne iz sopstvene kotlarnice, kako je to ranijih godina bio slučaj. Kako nam je potvrđeno u upravi valjevske bolnice, danas bi novi ugovor trebalo da bude potpisan sa JKP “Toplana”, a on će biti zaključen ponovo na mesec i po dana ili na duži period, sa klauzulom da bolnica u svakom trenutku može da raskine taj ugovor.

“ Za prethodnih meces i po dana, od početka grejne sezone i korišćenja usluga ovog javnog preduzeća, bilo je manjih primedbi na grejanje od strane zaposlenih kao i  pacijenata koje su rešavane u hodu. Sa druge strane moramo imati u vidu da su spoljne temperature vazduha bile iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine i da nam tek predstoje najhladniji zimski meseci. Uprava redovno održava kolegijume sa načelnicima svih službi, kako bi smo imali prave informacije o stanju na odeljenjima. U skladu sa temperaturom u objektima i zadovoljstvom režimom grejanja od strane zaposlenih i pacijenta mi će mo i doneti definitivnu odluku da pređemo na isporuku toplotne energije preko JKP Toplana Valjevo. Trenunto ostajemo na produžetku privremenog ugovora po ranije ugovorenoj ceni isporuke toplotne energije. Što se tiče računa za grejanje on je u ovom period bio u predviđenom opsegu”, navodi se u odgovoru koji je portalu Patak online dostavio direktor valjevske bolnice dr Zoran Đurić.

Valjevska bolnica je tek od ove zimske sezone priključena na daljinski sistem grejanja, iako je Vlada Češke još pre pet godina sa 600.000 evra finansirala dovođenje toplovodne mreže do ovdašnje bolnice. Ta zdravstvena ustanova je godinama unazad odbijala grejanje iz gradske toplane.

Gradska toplana je do sada grejala oko 354.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora, a od ove sezone, greje još oko 29.000 kvadrata valjevske bolnice.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *