četvrtak, 18. jula 2024.

Borci prekinuli protest

Objavljeno: 14. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Posle skoro devet dana okončan je štrajk glađu devet rezervista, članova Udruženja boraca ratova od 1990. godine, tokom čije radikalizacije su se dvojica boraca u znak protesta i samopovredila, probijajući šake ekserima.

Kako su saopštili borci, oni su odlučili da štrajk glađu u prostorijama svog Udruženja prekinu nakon jučerašnjih razgovora sa predstavnicima Vlade Srbije, Ministarstva za boračka pitanja i gradonačelnikom Valjeva dr Slobodanom Gvozdenovićem.

Navedeno je da su nađena kompromisna rešenja za sve zahteve rezervista, a gradonačelnik Valjeva naložio je hitno uređenje prostora spomen-obeležja palim borcima u ratovima od 1990. godine koje se nalazi u centru grada, što su boric postavili kao jedan od svojih najpriroritenijih zahteva. Borci su, međutim, upozorili da će ponovo početi protest ukoliko, kako je sada obećano, ne počne momentalno sređivanje prostora oko spomen-obeležja.

Jer njihovi zahtevi nisu bili rešavani ili su boric više puta slagani da će neki od zahteva biti rešeni, kako su objasnili, tokom štrajka glađu predsednik UBR od 1990. Ljubomir Bradić ekserom je probio obe šake, a to je isto učinio i Gojko Arsenović, takođe učesnik štrajka.

4 komentara na “Borci prekinuli protest

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *