četvrtak, 18. aprila 2024.

Brnabić: Srbija posle litijuma biće kao Norveška posle otkrića nafte

Objavljeno: 30. marta 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Ana Brnabić na otvaranju novih vrtića, foto: Patak online
Ana Brnabić na otvaranju novih vrtića, foto: Patak online

VALJEVO- Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je izjavila u Valjevu da je „oduvek“ smatrala da je eksploatacija nalazišta litijuma dobra za Srbiju i da će „doneti mnogo dobrog“ ne samo Loznici i Krupnju, već čitavoj Srbiji.

Novinarima je tokom posete vrtiću u Valjevu rekla da „novac koji bi nam ostao (od litijuma), ne možemo da zamislimo. To je bukvalno paralela sa Norveškom pre i posle (otkrića) nafte. To je Srbija pre i posle litijuma“.

Brnabić je u vreme dok je bila premijerka ukinula Uredbu o prostornom planu područja posebne namene za preradu minerala „jadarita“ koje sadrži litijum i bor i izjavila da je na Rio Tinto „stavljena tačka“.

Brnabić je juče u Valjevu rekla da je za iskopavanje litijuma potreban dijalog i da se nada da će u široj debati to podržati većina građana, prenela je agencija Beta.

Izvor: Beta

Jedan komentar na “Brnabić: Srbija posle litijuma biće kao Norveška posle otkrića nafte

  1. Ma Mrs iz Srbije i Rio tinto i svi koji zagovaraju tu prljavu investiciju u svakom smislu.Jedino sto mozemo da imamo je jos vise zagadjenja,nego sto ga je trenutno i nista vise necemo imati.Price o Norveskoj su bas za vrtic i za taj uzrast.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *