petak, 12. aprila 2024.

Kampanja za fer izbore – FERKA

Objavljeno: 1. aprila 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Kampanja za fer izbore – FERKA, čiji je centralni zahtev da aktuelni predsednik države Aleksandar Vučić ne bude nosilac liste na izborima na kojima se ne kandiduje, stiže u Valjevo. Kako je najavljeno, večeras, sa početkom u 18 časova biće organizovana tribina i razgovor sa građanima u Holu Centra za kulturu.

Na tribini će govoriti: Ivan Bjelić,aktivista organizovane grupe „SviĆe“, Aleksandar Milijašević, glavni i odgovorni urednik portala Dijalog.net, Nikola Ristić, aktivista organizovane grupe „SviĆe“ i Jelena Božić, novinarka O radija

Tribinu će moderirati Dunja Ranković, novinarka portala Nova.rs.

Kampanja FERKA, koju si inicirale Građanske inicijative, okuplja organizacije civilnog društva, lokalne aktivističke grupe, pravnike, mlade, studente i sve građane koji ne odustaju od borbe za fer izborne uslove.

U susret predstojećim lokalnim izborima, traži se da se predsednik države Aleksandar Vučić uzdrži od učešća u izbornoj kampanji za izbore na kojima formalno nije kandidat. Njegovo učešće na lokalnim izborima kao nosioca liste, kao i učešće u funkcionerskoj kampanji, predstavlja kršenje temeljnih principa demokratije, fer i slobodnog izbornog procesa, kao i sukob interesa i zloupotrebu državnih resursa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *