ponedeljak, 22. jula 2024.

Brza saobraćajnica biće završena krajem iduće godine

Objavljeno: 23. marta 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će radovi na izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca, koja će Valjevo povezati sa auto-putem „Miloš Veliki“, biti završeni do kraja iduće godine.

On je, obilazeći gradilište u blizini Divaca, poručio da je od izvođača radova, kineske kompanije “Čajna Šandong” dobio obećanje da će radovi na toj trasi biti završeni godinu dana pre ugovorenog roka.

„Ovaj kraj će da oživi izgradnjom putne infrastrukture i ljudi iz Valjeva više neće da se sele za Beograd. Izgradnja brze saobraćajnice je od životnog značaja za opstanak i budućnost Valjeva. Mnogi su uvek govorili da im je san da dobiju ovakve puteve, a posle 70 godina mi uspevamo to da rešimo. Ponosan sam na tu činjenicu i zahvalan našim prijateljima iz Kine koji su rekli da će umesto u decembru 2023. godine, radovi biti završeni u krajem sledeće godine. To je ogromna stvar za Valjevo. Hvala vam, dragi kineski radnici, dragi srpski radnici. Ne zaboravite, sve ovo radimo u vreme korone“, rekao je Vučić.

Pripremni radovi na izgradnji brze saobraćajnice počeli su krajem juna prošle godine. Ukupna dužina ove deonice iznosi 18,3 kilometra, a radovi su vredni 158 miliona evra. Na trasi će se nalaziti 25 objekata, jedna petlja i 19 mostova, a brza saobraćajnica imaće po trake u oba smera i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat.

Patak online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *