četvrtak, 18. jula 2024.

Brze trake od Iverka do auto-puta

Objavljeno: 23. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Izgradnja brze saobraćajnice od Iverka do auto-puta u Nepričavi mogla bi da počne naredne godine, najavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja infrastrukture Zorana Mihajlović. Ti radovi će, prema procenama, koštati između 50 i 60 miliona evra, a u planu je izgradnja saobraćajnice duge 17 kilometara. Za izgradnju brze saobraćajnice potrebno je maksimalno tri godine.

„Ono što je sada važno jeste dinamika, mi ćemo zamoliti CIP, koji je pravio generalni projekat da nastavi i dalje da radi projektno-tehničku dokumentaciju, novca ima za projekat, biće završen, pretpostavljam, do kraja godine. Mislim da postoji mogućnost da novac obezbedimo u budžetu, postoje i neke druge mogućnosti, ali ćemo svakako za sledeću 2019. godinu imati tačno određeno na koji način ćemo finansirati izgradnju saobraćajnice. Ako izgradnja počne 2019. godine, potrebno je oko dve i po do maksimalno tri godine da se i završi“, rekla je ministarka Mihajlović.

Ona je rekla da je izgradnja brze saobraćajnice važna za Valjevo, ali i za čitav kraj ovog dela Srbije. Brza saobraćajnica biće izgrađena sa druge strane pruge u odnosu na put koji sada vodi ka Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *