utorak, 5. marta 2024.

Kojići dobili „novi“ dom

Objavljeno: 23. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Troje dece i žena nastradalog Milana Kojića (49), koga je krajem januara ubio brzi voz u valjevskom selu Popučke, dobili su „novi“ dom! Nakon što se u javnosti pojavila priča o teškom životu ove četvoročlane porodice, koja je živela u neuslovnoj kući, bez struje, pomoć ovoj porodici je obezbedio predsednik ubske opštine i visoki funkcioner SNS Darko Glišić. Zahvaljujući njegovom angažovanju, kuća Kojića je potpuno rekonstruisana, od poda do krova, a ovoj porodici je obezbeđen nov nameštaj i bela tehnika.

„Presrećna sam. Kuća je kao nova. Sve je urađeno, od novog krova, podova, a dobili smo kompletan nameštaj i centralno grejanje. Da nije bilo Darka Glišića, ništa ne bih mogla sama da uradim sa troje dece. Ko zna šta bi sa nama bilo, da nam nije stigla ova pomoć. Presrećna sam zbog dece, jer će konačno imati pristojan dom, a izgrađena im je i dodatna soba, tako da će sada svako od njih imati svoj kutak. Ovu kuću smo gradili uz puno muke i mnoge stvari na njoj nisu bile dobre. Ni u snu očekivala da će imati ovakvu kuću, a moj san je ispunio Glišić i hvala mu do neba zbog toga. On će uvek biti počasni gost naše kuće“, rekla majka Luke (14), Elizabete (11) i Jovane (6) Marnet Kojić, koja se zbog ljubavi sa Filipina, doselila u Valjevo još 1999. godine.

Kuću Kojića sada je skoro nemoguće prepoznati. Na njoj je urađen novi krov, fasada, postavljena nova stolarija, a neomalterisane zidove u kuhinji zamenile su pločice i novi kuhinjski elementi. U kući umesto betona sada je laminat, dok su sve prostorije opremljene novim nameštajem.

„Kada nas je zadesila tragedija bila sam očajna, je je moj muž je jedini radio. On nam je bio glava porodice. Mučili smo se, ali je uz njega sve bilo lakše. Kada je nastradao izgledalo je kao da sam izgubila sve. Ostala sam bez muža, sa troje maloletne dece, u nedovršenoj kući bez struje, bez ikakvih primanja i bez stalnih papira za boravak u Srbiji. Izgledalo je kao da mi se ceo svet srušio, ali nadu u život su mi dali dobri ljudi. Predsednik Uba je veliki čovek je zahvaljujući njemu moja deca sada imaju pristojan dom“, priča Marnit.

Najmlađi član porodice Kojić, šestogodišnja Jovana najviše se obradovala „velikom“ televizoru, gde može da gleda crtane filmove, dok starija Elizabeta kaže da je presrećna zbog toga što je dobila svoju sobu. „Baš sam srećna jer smo Jovana i ja dobile veliku sobu, koja je lepo opremljena i u kojoj imam radni sto. Do sada sam morala da sobu delim sa Lukom, a sada svako ima svoj prostor“, priča uz osmeh na licu ova jedanestogodišnja devojčica.

Nov nameštaj, uključujući i radni sto, stigao je i sobu četnaestogodišnjeg Luke, koji je odličan đak. Za ovog mladoh dečaka, koji je i uspešan fudbaler valjevskog kluba „Budućnost-Krušik“, ali i verni navijač „Crvene zvezde“, prvi čovek ubske opštine je obezbedio dres „crveno-belih“, sa Lukinim imenom! „Ne znam šta da kažem. Presrećan sam. Dobili smo novu kuću, više ne živimo bez struje, u mraku, a kada sam video dres Crvene zvezde, mojoj sreći nije bilo kraja. Već sam ga „ponovio“ na času fizičkog i moji drugovi su oduševljeni“, kaže Luka.

Tako se život Kojića, tri meseca nakon tragedije koja ih je zadesila, potpuno promenio na bolje i sada imaju sve uslove za normalan život. Filipnka Marnit ovih dana bi trebalo da dobije i ličnu kartu za strance, a nakon toga će aplicirati i za srpsko državljanstvo. Deci sleduje porodična penzija, a Marnit će pokušati da što pre nađe posao, tako da ova porodica neće biti bez stalnih prihoda. Milan Kojić, zajedno sa kolegom Velimirom Đedovićem, nastradao je pre krajem januara ove godine na barskoj pruzi, kada ih je usmrtio brzi voz u Popučkama. Na tom pružnom prelazu za 13 godina poginulo je čak sedam osoba!

Ovako je izgledala kuća Kojića pre rekonstrukcije:

 

 

Jedan komentar na “Kojići dobili „novi“ dom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *