četvrtak, 13. juna 2024.

Budžet za narednu godinu oko 2,4 milijarde dinara

Objavljeno: 26. novembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U toku je priprema budžeta Grada Valjeva za narednu godinu. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da bi budžet za 2016. godinu trebalo da budu na nivou ovogodišnjeg osnovnog budžeta Grada, tako da bi trebalo da iznosi oko 2,4 milijarde dinara. “ Budžet za 2016. godinu neće se mnogo razlikovati od ovogodišnjeg osnovnog budžeta i biće oko 2,4 milijarde dinara. Ovogodišnji budžet je naknadno uvećan uzimanjem kredita i prodajom imovine grada, tako kada se sve odbije dolazilo do cifre od 2,4 milijarde dinara, koliko bi trebalo da iznosi i budžet za narednu godinu”, rekao je Kovač.

Zamenik gradonačelnika kaže da su početkom ove sedmice dobili instrukcije od države za pravljenje lokalnog budžeta, a najvažnije je to da subvencije preduzećima neće biti ukinute, kako je ranije najavljivano.

Država je lokalnim samouprava preporučila da u narednoj godini za tri odsto smanji plate onima čije se zarade finansiraju iz lokalne kase. “To je preporuka, videćemo da li ćemo je usvojiti ili ne”, kaže Kovač.

Gradski budžet će se naći pred odbornicima lokalnog parlamenta u decembru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *