ponedeljak, 20. maja 2024.

Za onkologiju donacija od 11.000 evra

Objavljeno: 26. novembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Poljska je donirala skoro 11.000 evra za nabavku neophodne opreme za Odeljenje onkologije valjevske bolnice. Ova donacija je realizovana kroz program poboljšanja kvaliteta palijativnog zbrinjavanja u valjevskoj bolnici. Direktor bolnice dr Dobrivoje Grujičić kaže da je nabavka opreme za ovo odeljenje veoma važna jer se na onkologiji leče najteži pacijenti. „ Dobili smo veoma značajnu opremu. Radi se o dva EKG aparata, dva frižidera za čuvanje terapije, četiri sobna klima uređaja, 30 komada metalnih noćnih ormarića sa hranilicom, jedna kolica za higijenu pacijenata sa dodacima i jedan antidekubitalni dušek“, rekao je dr Grujičić.

Valjevsku bolnicu će sutra posetiti ambasador Poljske Aleksander Hećko. Nakon Odeljenja onkologije, ambasadora Poljske će primiti zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, a posetu Valjevu ambasador Poljske će završiti obilaskom izložbe „Stradanje i humanizam- Valjevсka bolnica 1914/1915“, čiji je deo postavke posvećen poljskom lekaru Ludviku Hiršfeldu.

Sledeći zadatak čelnika valjevske bolnice je rekonstrukcija onkologije, a direktor dr Dobrivoje Grujičić kaže da su prošle sedmice poslali Ministarstvu zdravlja idejni projekat za rekonstrukciju tog dela valjevske bolnice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *