sreda, 24. jula 2024.

Četiri dana zagađenog vazduha prošle nedelje

Objavljeno: 26. januara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – U protekloj sedmici vazduh u Valjevu je četiri dana bio zagađen. Jedan dan indeks kvaliteta vazduha je imao ocenu „zagađen“ a tri dana „izuzetno zagađen“, pokazuje novi izveštaj o aerozagađenju organizacije “Lokalni odgovor”.

Protekle sedmice jedan dan je vazduh nad Valjevom ocenjen ocenom „prihvatljiv“. Dva dana vikenda vazduha je imao indeks kvaliteta „dobar“.

“Najviša koncentracija suspendovanih PM10 čestica za proteklu nedelju zabeležena je u sredu 20.1.2021. u 12 časova i iznosila 395.21 mikrograma po kubnom metru. Suspendovane čestice PM2,5 dostigle su najvišu koncentraciju istog dana u 10 časova što je iznosilo 329.06 mikrograma po kubnom metru”, navodi se u izveštaju.

“Lokalni odgovor” upozorav da je visina aerozagađenja u protekloj nedelji bila takva da je svako mogao osetiti zdravstvene tegobe a članovi osetljivih grupa su mogli doživeti ozbiljnije zdravstvene posledice.

U utorak, sredu i četvrtak kada su izmerene izuzetno visoke koncentracije zagađujućih materija, vazduhje predstavljao izuzetan rizik i vanredne zdravstvene uslove za sve stanovnike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *