petak, 12. aprila 2024.

Ćiša gost tribine “Valjevski gimnazijalci”

Objavljeno: 4. februara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Na večerašnjoj 16. onlajn tribini „Valjevski gimnazijalci“, koja počinje u 19 časova, gost je pozorišni reditelj Miroslav Trifunović Ćiša.

Miroslav Trifunović Ćiša , diplomirani pozorišni reditelj. Diplomirao u klasi profesora Miroslava Belovića i asistenta Nikole Jeftića. Diplomska predstava Galeb Antona Pavloviča Čehova , odigrana u Ateljeu 212 u Beogradu. Valjevsku gimnaziju završio 1978, prirodno matematički smer.

Rođen u Mionici, gde je završio osnovnu školu, ali i pokrenuo svoje prvo pozorište Teatar Homo Ludens – pobednik na tada prestižnom međunarodnom festivalu BRAMS u Beogradi i mnogim drugim. Radio u više pozorišnih projekata u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu, Trebinju, ali najduži period života i rada posvetio radu u valjevskom Gradskom pozorištu Abrašević i Dramskom studiju Valjevske gimnazije. Seobe, Prosjačka opera, Koreni, Društvo mrtvih pesnika, Elektra, Magbet, Tikve, Mileva Ajnštajn, Razvojni put Bore Šnajdera, Leptirica……..samo su deo od više od 150 izrežiranih predstava. Paralelno i posvećeno se bavi pedagoškim radom. Više od 100 darovitih mladih ljudi su završili prestižne umetničke akademije i danas rade kao autori brojnih umetničkih ostvarenja na filmu i pozorištu, bilo kao glumci, reditelji, dramaturzi, producenti, montažeri, kamermani.

Linkovi za praćenje tribine su:

zoom:  https://us02web.zoom.us/j/84128281567

yuotube (livestream): https://youtu.be/-t9qapD8lwE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *