četvrtak, 29. februara 2024.

Najviše nepravilnosti u Valjevu

Objavljeno: 4. februara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Tokom prošle godine iz prometa je u Kolubarskom okrugu povučeno preko 100 litara alkoholnih i bezalkoholnih pića, a inspekcija je najviše posla imala u Valjevu.

Proizvodi kojima je istekao rok upotrebe, ali i oni prometovani u rinfuznom stanju u ugostiteljskim objektima, samo su neke od nepravilnosti koje je u  kontrolama tokom prošle godine na teritoriji okruga ustanovila poljoprivredna inspekcija.

Poljoprivredni inspektori su obavili 265 inspekcijskih nadzora kontrole hrane biljnog porekla, alkoholnih i bezalkoholnih pića. Od toga, u 34 slučaja utvrđene su nepravlnosti. Prema podacima Ministarstva poljoprivrede, najviše nepravilnosti bilo je u Valjevu 14, zatim u Ubu devet, u Osečini pet, i po dve nepravilnsoti u Mionici, Ljigu i Lajkovcu.

Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na promet jakih alkoholnih pića u rinfuznom stanju, stavljawe u promet robe sa proteklim rokom upotrebe, deklarisanje proizvoda i obaljalje delatnosti pre upisa u Centralni registar.

Iz prometa je povučeno 122,3 litra alkoholnog pića – rakije, piva, osvežavajućih bezalkoholnih pića i vina, a inspekcija je podnela devet zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izrekla 34 upravne mere.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *