petak, 24. maja 2024.

Čopor pasa poklao ovce

Objavljeno: 1. septembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U domaćinstvu Boška Delića u selu Valjevska Kamenica za dve noći  čopor pasa lutalica je poklao osam ovaca i jedno jagnje. To je rezultat krvavog pira pasa lutalica u gazdinstvu Delića, koji godinama gaje ovce i žive od tog posla. Ova porodica je za samo nekoliko sati ostala bez prihoda za život, jer je njihovo stado desetkovano. Prema rečima Boška Delića, sve poklane ovce bile su sjagnjene, a još četiri grla su povređena i pitanje da li će preživeti.

„Samo je troje jaganjaca ostalo nepovređeno. Ja više ne znam šta da radim i kome da se žalim. Moja porodica se hrani od uzgoja ovaca. Ja sam potpuno nemoćan. Objekat gde su bile smeštene ovce udaljen je samo 100 metara od kuće, ali nismo uspeli da ih sačuvamo od krvoločnih pasa lutalica“, priča Delić.

Prema proceni komunalnog inspektora trenutna šteta je oko 150.000 dinara. Ovo nije jedini slučaj napada pasa lutalica na ovce u selima oko Valjevske Kamenice, a meštani kažu da je samo u proteklih nekoliko dana poklano skoro 30 ovaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *