utorak, 21. maja 2024.

Čvršće veze sa Rusijom

Objavljeno: 7. jula 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Predsednik opštine Mionica Boban Janković i prvi čovek Dzeržinskog regiona Andrej Pičugin, u oblasti Kaluga u Rusiji, potpisali su Sporazum o bratimljenju i saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, turizma i ekonomije. Svečanom potpisivanju su prisustvovali i gubernator Kaluške oblasti  Ruske federacije Antolij Artamonov, kao i ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić.

Obe strane su saglasne da među našim narodima postoji prijateljstvo već vekovima i da će se još više razvijati, a da je važno da se dobri politički odnosi dve zemlje sada upotpune još boljom ekonomskom saradnjom.

Gubernator Artamonov, koji važi za jednog od bližih saradnika predsednika Ruske federacije, je naglasio da istorijske prilike nikad ne mogu da naruše dobre odnose srpskog i ruskog naroda, koje će Mionica i Kaluga upotpuniti ekonomskom i saradnjom u drugim sferama.

„Očekujem da će naše prijateljstvo biti upotpunjeno uspostavljanjem pune saradnje u različitim oblastima privrednog i društvenog života. Tokom sastanaka razgovarali smo i konkretnoj saradnji u sferi turizma privrede i poljoprivrede, a sama realizacija te saradnje bi donela jednu novu eru, ne samo u opštini Mionica i Kolubarskom okrugu, nego i šire.  Već je dogovorena poseta ruskih privrednika polovinom oktobra ove godine“, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković na radnom sastanku sa predstavnicima delegacije iz Rusije.

Delegacija mioničke opštine je tokom boravka u Rusiji obišla  industrijska i poljoprivredna preduzeća Kaluške oblasti, prisustvovala rekonstrukciji važnog događaja iz ruske istorije – Velikog stajanja na reci Ugri i posetila brojne kulurno-istorijske znamenitosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *