utorak, 23. aprila 2024.

Da li je povećano zagađenje vazduha?

Objavljeno: 9. decembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Otkako je počela grejna sezona mnogi građani se žale na povećano zagađenje vazduha. Već danima se oseća prisustvo čađi u vazduhu, a mnogi građani su se žalili da zbog toga ne mogu da otvore prozor, niti da izađu napolje. Iako je opšti utisak da je sa novom grejnom sezonom došlo do povećanja zagađenja vazduha, nadležni tvrde da je od polovine oktobra do sada samo u jednom danu koncentracija čađi bila veća od dozvoljenih vrednosti. Biljana Mladenović iz Zavoda za javno zdravlje kaže za Patak da u poslednjih sedam dana nije bilo povećanog zagađenja vazduha. Ona kaže da rezultati sa sva tri merna mesta u Valjevu pokazuju da je koncetracija čađi do sada bila samo povećana 28. novembra, dok su svi ostali parametri u granicama dozvoljenih vrednosti.

Na opasku da su se proteklih dana mnogi građani, iz skoro svih delova Valjeva, žalili da zbog čađi ne mogu da otvore prozore, Biljana Mladenović ne spori da je u pojedinim vremenskim intervalima bila visoka koncentracija čađi, ali napominje da se prosečna vrednost dobija praćenjem koncentracije čađi za 24 sata. „ Recimo u Kolubari, iako ima daljinski sistem grejanja, u pojedinim vremenskim intervalima oseća se velika koncentracija čađi u vazduhu, jer u naletima vetra stigne prljavi vazduh i do tog naselja. Međutim, to su trenutne koncentracije čađi, ali njihovo praćenje u periodu od 24 sata ne pokazuje da je došlo do prekoračenja dozvoljenih vrednosti“, objašnajva Biljana Mladenović.

Zagađenje vazduha meri se u centru Valjeva, na Petom puku i u Novom naselju.

Jedan komentar na “Da li je povećano zagađenje vazduha?

  1. Ova gospodja Biljana Mladenovic ocito van Valjeva nikada nije izasla. Valjevo je za zdravlje zimi smrt. Mnogo dece ima problema sa plucima. A garderoba gospodjo Mladenovic, budite sat vremena kod Hotela Grand , pa idite za Beograd. U Beogradu ce Vas pitati jeste bili u toj jakni u odzaku.
    Sram Vas bilo Vase profesije. Ljudi se truju a vi cutite.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *