nedelja, 26. maja 2024.

Đaci VI u novoj školi od 8. novembra

Objavljeno: 24. avgusta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iako je najavljeno da će nova zgrada OŠ „Milovan Glišić“ u Brđanima prve đake primiti od 1. septembra, to će se dogoditi tek 8. novembra, potvrdio je za portal Patak online zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić. Izgradnja ove škole traje skoro tri decenije i do sada je više puta najavljeno i odlagano njeno otvaranje. Jeremić kaže da je ovo konačni rok i da će se đaci u novu školu preseliti posle jesenjeg mini-raspusta, tako da će u nove školske klupe sesti 8. novembra.

„Svi radovi su završeni. Jedino narednih dana preostaje montiranje protivpožarnih vrata, jer je promenjen zakon, pa smo naknadno morali da ih kupimo. Đaci se neće u novu školu preseliti 1. septembra, kako smo planirali, jer predstoji tehnički prijem objekta, a za to je potrebno oko mesec dana“, rekao je Jeremić.

Ranije je saopšteno da je nabaljena kompletna oprema, kao i nameštaj za školu, a novac za to su obezbedili Ministarstvo prosvete i lokalna samouprava.

Izgradnja VI škole u Brđanima počela je pre 17 godina. Do sada je u izgradnju školskog objekta uloženo oko 300 miliona dinara, a konačna cifra biće poznata tek po okončanju svih radova. U prostoru stare VI škole planirano je otvaranje Međuregionalnog informacionog centara, a uređenje tog prostora počeće čim se škola preseli na novu adresu.

projekat

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *