subota, 20. jula 2024.

Đačke uniforme samo u VI školi

Objavljeno: 25. avgusta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od svih osnovnih škola u Valjevu jedino će učenici škole „Milovan Glišić“ nositi đačke uniforme. Načelnica Školske uprave Zorica Jocić rekla je za Patak online da će, po dodadašnjim informacijama koje su dostavili direktori osnovnih škola, uniforme jedino nositi đaci škole u Brđanima. „Oni su đačke uniforme uveli još pre nekoliko godina, tako da će to pravilo važiti i u novoj školskoj godini. Do sada, više nijedna osnovna škola nije prijavila da su se opredelili za đačke uniforme“, rekla je načelnica Školske uprave.

Kako nam je objašnjeno, učenici i roditelji svih osnovnih škola, kroz upitnike, izjašnjavali su se da li su za ili protiv uvođenja đačkih uniformi. Taj predlog Ministartva prosvete, očigledno, nije prihvaćen ni u jednoj školi u Valjevu, osim u školi „Milovan Glišić“.

Kako su objavili mediji, ministar prosvete Mladen Šarčević je rekao da se za nošenje uniformi opredelilo 50 odsto osnovnih škola u Srbiji, a da će ostale morati da se priklone toj ideji.

„Ovde nije pitanje uniformi, već ukidanja socijalnih razlika među učenicima. Uniforme će šiti sve tekstilne škole u Srbiji i to za džabe, a škole će same kreirati svoj logo“, rekao je ministar prosvete.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *