subota, 20. jula 2024.

Đački raspust bez računara i Fejsbuka

Objavljeno: 30. jula 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Letnji odmor bez računara i Fejsbuka skoro je postao nemoguća misija za većinu osnovaca u Srbiji! Da je to, ipak, moguće pokazuje letnji kamp na Divčibarama, kroz koji će tokom jula proći 2.000 osnovaca iz cele Srbije. Umesto društvenih mreža, đacima su ponuđene brojne aktivnosti na otvorenom prostoru, a kroz radionice na planinskom vazduhu stiču brojna znanja i veštine.

Divčibare su ovih dana preupune dece zahvaljujući letnjem kampu „Moj super raspust“. Deca u obeleženim majcama, u kolonama, špartaju po ovom vodećem turističkom centru valjevskog kraja i ovih dana su glavni gosti Divčibara. Letnji kamp je okupio osnovce od Zrenjanina do Aleksinca, koji su smešteni u divčibarskim hotelima „Divčibare“ i „Maljen“ i odmaralištima „Mladost“ i „Crni vrh“. Glavni cilj je decu skloniti od računara kroz aktivan letnji raspust. Preko 20 rekreatora, trenera i animatora trude se da đacima od prvog do osmog razreda „drže pažnju“ od jutra do mraka.

„ Divčibare imaju apsolutni potencijal za realizaciju svih naših programa, od dnevnih sportskih aktivnosti, preko zdravog života, do večernjih zabava za decu sa animatorima, uz muziku i druženje. Planina nije urbanizovana, a priroda je očuvana. Deca su oduševljena i što je najvažnije uspeli smo da ih sklonimo od računara. Oni imaju aktivnosti po ceo dan i kada se vrate u svoje sobe više ne razmišljaju o Fejsbuku, već o krevetu, jer se iscrpe tokom celodnevnih aktivnosti“, kaže Nemanja Đorđević, jedan od organizatora kampa „Moj super raspust“.

To potvrđuju i brojni osnovci koje smo zatekli na Divčibarama. „ Meni je ovo bolje od mora! Po ceo dan smo napolju, imamo razne aktivnosti, na planini je svežije nego u gradu, tako da vrućine ne osećamo, a s druge strane, u hotelu imamo bazen, pa mi je skoro isto kao da sam na moru“, priča učenik šestog razreda Marko Nikolić iz Zrenjanina.

Osnovci mogu da biraju da li će da igraju fudbal, odbojku ili stoni tenis, ali imaju priliku da se upoznaju i sa mačevanjem, streličarstvom ili da se voze bagijem. Za njih se organizuje i spust na gumi sa vodom niz livadu, kotrljanje u velikim loptama, a za ljubitelje ekstremnih sportova tu je i veštačka stena, sa iskusnim rekreatorima.

Za slušaoce Radio Patka i čitaoce našeg portala oni su specijalno napravili jedno veliko srce!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *