ponedeljak, 20. maja 2024.

Nedostaje još jedno obdanište

Objavljeno: 30. jula 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevu nedostaje još jedno obdanište. To potvrđuju činjenice da već duže vreme godišnje oko 300 mališana ostane bez mesto u vrtiću. Najteža situacija je u jaslenim grupama, gde je najveći broj zahteva za upis. Direktor valjevskih vrtića Zlatomir Marković kaže da će i ove godine ostati neupisano oko 300 mališana, za koje nema mesta u obdaništima. „Za 397 slobodnih mesta ove godine konkurisalo je 695 roditelja dece“, kaže Marković.

Prošle i ove godine neupisano je ostalo oko 600 mališana. Marković kaže da je jedino rešenje izgradnja novog vrtića u Valjevu. „Pošto u gradskoj kasi nema novca za to, jer su 2012. godine učestvovali u izgradnji vrtića ’Vidra’ naš plan je da od stranih donatora zatražimo pomoć za dograđivanje vrtića u ’Kolubari dva’“, kaže Marković.

Nadziđivanjem vrtića u najvećem valjevskom naselju bilo bi otvoreno između 120 i 150 novih mesta za mališane. „Očekujemo da će glavni projekat biti završen do septembra, a nakon toga ćemo konkurisati kod stranih donatora“, objašnjava direktor valjevskih vrtića.

2 komentara na “Nedostaje još jedno obdanište

  1. Jojjj Markovicu,nemoj ti da trazis pomoc od donatora,tebi nece dati ni za cigarete.Nisi ti sposoban za te stvari…

    0

    0
  2. Pitajte gde su mu na službenim vozilima obeležja obdaništa? Skinuo je sve oznake da može da se voza kada hoće i gde hoće,to jedino i radi.Sigurno ide da snima svadbe sa državnim vozilom.A tek kakve probleme je vaspitačima napravio sa premeštanjem, to je njegov vrhunac posla. Bruka si Mar koviću za ovaj grad, (cenzurisano)!

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *