nedelja, 21. jula 2024.

Dan druženja sa policijom

Objavljeno: 20. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Najmlađi osnovci škole „Nada Purić“ imali su priliku da se druže sa valjevskim policajcima, kao i da se upoznaju sa opremom koju koristi policija. U saradnji sa Školskom upravom, valjevska policija je organizovala „Dan druženja sa policijom“. Na igralištu škole bila su postavljena policijska vozila, kao i „marica“, ispred koje su stajali policajci pod punom opremom, što je izazvalo najveće interesovanje mališana. Deca najnižih razreda imala su priliku da uđu u policijske automobile, a najviše osmeha na licu im je izmamila policijska sirena. Pored toga, imali su priliku da vide dva policijska motora.

Načelnik saobraćajne policije za Kolubarski okrug Predrag Radosavljević kaže da je cilj ove akcije da se policija promoviše i predstavi građanima, prvenstveno, deci najmađeg uzrasta. On najavljuje da će ovakve akcije biti održane i u ostalim valjevskim osnovnim školama.

„Želeli smo pokažemo opremu, tehniku i vozila sa kojima valjevska policija raspolaže. Cilj nam je i da skrenemo pažnju na bezbednost u saobraćaju, posebno najmlađih, tako da smo se zbog toga odlučili da akciju održimo u osnovnoj školi. Pored toga, naš cilj je i saradnja sa drugim državnim organima i lokalnim vlastima. Naš vozni park je ove godine obnovljen i to značajnim brojem automobila koje smo dobili od Ministarstva unutrašnjih poslova i Grada Valjeva. Pored automobila, lokalna samouprava nam je nabavila jedan motocikl i radarski uređaj najnovije generacije“, kaže Radosavljević.

Valjevska policija je, u cilju podizanja bezbednosti u saobraćaju najmlađih sugrađana, prošlog meseca realizovala akciju „Škola“, koja će, kako je najavljeno, trajati tokom cele godine na području Valjeva. U policiji kažu da, na sreću, od početka godine na području Kolubarskog okruga nije bilo dece nastradale u saobraćaju.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *