nedelja, 26. maja 2024.

Danas izricanje presude za otmicu

Objavljeno: 1. marta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Viši sud (arhiva), foto: Patak online
Viši sud (arhiva), foto: Patak online

VALJEVO- Viši sud u Valjevu danas će izreći presudu otmičarima Miloslava Radisavljevića (81) iz Ljiga, dede žene Novaka Đokovića. Tužilaštvo u Valjevu zatražilo je maksimalnu kaznu zatvora od 12 godina za Branislava Matića (37) iz Sremske Mitovice, prvooptuženog za otmicu, dok je za njegovog saučesnika Dragana Jerinića (39) iz Beograda zatražena zatvorska kazna od 10 godina. U iznošenju završnih reči na suđenju u Višem sudu u Valjevu, drugootuženi Jerinić je negirao da je učestvovao u otmici dede Jelene Đoković, što tvrdi i prvooptuženi Matić, koji je rekao da je Jerinića „upleo“ u ceo slučaj pod pritiskom inspektora policije u Sremskoj Mitrovici. Tužilaštvo je ostalo pri stavu da su obojica odgovorni za otmicu Radisavljevića.

Izricanju presude, zbog teškog zdravstvenog stanja neće prisustvovati oštećeni Radisavljević, i to je stav sudskog veštaka neuropsihijatra Snežane Marjanović, koja je rekla da on, zbog lošeg zdravstvenog stanja nije sposoban za to. Kako je rečeno, Radosavljeviću, se nakon otmice znatno pogoršalo zdravstveno stanje, zbog čeka je više puta tražio lekarsku pomoć.

Deda Jelene Đoković otet je 25. jula prošle godine, kada su ga otmičari izveli od kuće, i lisicama ga vezali za dalekovod u jednoj njivi. Iz njegovog novčanika je uzeto 26.000 dinara i telefon, koji je policija, zajedno sa novcem, pronašla kod Matića. Otmičari su od njegove porodice tražili dva miliona evra za otkup.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *