nedelja, 26. maja 2024.

Matiću 10 godina zatvora, Jerinić oslobođen

Objavljeno: 1. marta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Branislav Matić (37) iz Sremske Mitovice osuđen je na 10 godina zatvora za otmice Milosava Radisavljevića (81), dede žene Novaka Đokovića! Sud je oslobodio drugooptuženog Dragana Jerinića (39) iz Beograda, jer nije bilo čvrstih dokaza da je bio saučesnik u otmici dede Jelene Đoković.

U obrazloženu presude Krivičnog veća Višeg suda u Valjevu, kojim je predsedavao sudija Dragan Obradović, je navedeno da je nedvosmisleno utvrđeno da je Matić organizovao i izvršio krivično delo otmice, te da je i sam priznao delo koje mu je stavljeno na teret. Činjenicu da je Matić priznao krivicu, ali da se i radi o osobi koja je više puta osuđivana, te da je otmicu izvršio posle manje od godinu dana od poslednjeg krivičnog dela na koje je osuđen, sud je imao u vidu prilikom donošenja presude.

Optužbe za otmicu je oslobođen Dragan Jerinić, jer nije bilo dokaza da je bio Matićeveg saučesnik u otmici.

„U kući oštećenog su pronađeni biološki tragovi Matića, ali ne i Jerinića. Pored toga, oštećeni Radisavljević je u istražnom postupku rekao da je video dva muškarca, ali za tog drugog je rekao da ga nije povredio, niti mu je prilazio, te da ne bi mogao da ga prepozna. Takođe, policijskom istragom, tokom koje su prikupljeni podaci sa baznih stanica za mobilne telefone, nije utvrđeno da je kritičnog dana Jerinić bio u Ljigu, za razliku od Matića. Imajući u vidu da nije bilo čvrstih dokaza protiv Jerinića, sud je odlučio da ga oslobodi“, rekao je sudija Dragan Obradović.

Izricanju presude nije prisustvovao oštećeni Radosavljević, jer zbog lošeg zdravstvenog stanja nije bio sposoban za to. Deda Jelene Đoković otet je u noći između 25 i 26. jula prošle godine iz porodične kuće u Ljigu.

Jedan komentar na “Matiću 10 godina zatvora, Jerinić oslobođen

  1. Akoje upitanju Jelenin deda oda 10 godina,a daje drugi nečij deda dobio bi uslovno..Pa za ubistva dobio ovoliko godina,ili su sudije počele da rade po zakonu..

    6

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *