sreda, 17. aprila 2024.

Danas je Dan Valjeva

Objavljeno: 20. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Danas je Dan grada, 20. mart, koji se obeležava od 2004. godine, umesto 15. septembra. U podne u Centru za kulturu biće idržana svečana akademija, na kojoj će biti uručene godišnje nagrade i priznanja ambasadorima Češke i Belorusije, dok će u 20 časova biti koncert u znak sećanja na Mikija Jevremovića.

 

Godišnju godišnju nagradu u oblasti privrede dobilo je preduzeća „Vega“, obrazovanja profesorka Valjevske gimnazije Jovanka Božić, stvaralaštva učenika i studenata Ivan Bazrđan, zdravstva dr Nikola Simić, umetnosti i kulture direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić, u oblasti nauke i inovacija dr Miroljub Ivanović, profesoru Visoke škole stukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ u Sremskoj Mitrovici, a za humanitarni rad Leposova Pirgić iz udruženja „Zagrljaj“. Nagrada u oblasti poljoprivrede ide u ruke Veroljubu Boškoviću iz Pričevića, za oblast čuvanje i nega tradicije Božinu Janevskom, a za sport atletičarki Tamari Salaški.

 Specijalna nagrada za afirmaciju Valjeva  biće dodeljena publicisti Miloradu Radojičiću, a za životno delo dr Dragiši Pavićeviću. Nagrade nisu predložene za oblast arhitekture, novinarstva, humanosti i zaštite životne sredine.

Koncert u znak sećanja na Mikija Jevremovića biće održan održan u 20 časova u Centru za kulturu, a nastupiće Željko Joksimović, Neverne bebe, Igor Starović, Jovan Maljoković, Irena Blagojević, Jelena Kovačević, Boris Bizetić, Željko Vasić, grupa Horoskop sa Zoranom Varteksom Jevremovićem i KUD Abašević. Besplatne ulaznice za taj koncert već su podeljene krajem prošle sedmice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *