subota, 20. aprila 2024.

Prvi Sajam voćarstva

Objavljeno: 17. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Poljoprivrednoj školi u podne će biti otvoren Sajam voćarstva, koji je po prvi put organizuje u Valjevu. Sajam će trajati dva dana, a održava se u okviru programa obeležavanja Dana Valjeva, 20. marta. Sajam voćarstva, koji se prvi put organizuje u Valjevu, biće otvoren danas u podne na prostoru Poljoprivredne škole. Svečanom otvaranju dvodnevne manifestacije, koja je deo programa obeležavanja 20. marta Dana grada, prisustvovaće gosti iz Slovenije, devet gradonačelnika i predsednika opština.

 

Direktor JP „Agrorazvoj- valjevske doline“ Bojan Bošković kaže da će se na Sajmu voćarstva predstaviti proizvođači, zatim proizvodi od voća, a u planu je izložba agro-mehanizacije i izložba rasadničara. Tokom manifestacije biće održana predavanja o aktuelnostima u voćarstvu.

 

„Organizovaćemo pokazne vežbe orezivanja voća i rada sa agro-mehanizacijom. Prvi dan je zamišljen po oblastima – jagodasto, jabučasto, jezgrasto i koštičavo voće, a predavanja će održati profesori Mihajlo Nikolić i Zoran Keserović, koji su vrhunski stručnjaci iz te oblasti. Na naučnom skupu će učestvovati predstavnici Srpske akademije nauka, Ministarstva poljoprivrede, poljoprivrednih fakulteta, Poljoprivredne škole i samih proizvođača“, rekao je Bojan Bošković.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *