sreda, 19. juna 2024.

Danas počinju „Mišićevi dani“

Objavljeno: 15. jula 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Manifestacija „Mišićevi dani“, posvećena jednom od najvećih vojskovođa vojvodi Živojinu Mišiću, počinje danas i trajaće do 22. jula. Ova tradicionalna manifestacija se održava po 20. put, a prvog dana u programu nazvanom „Vojska Srbije na Mišićevim danima“ učestvovaće oko 100 pripadnika Vojske Srbije, a među njima je i umetnički ansambl Ministarstva odbrane  ,, Stanislav Binički “, koji će nastupiti u 20.30 časova. Pre toga, predstavnici mioničke opštine i Vojske Srbije će obići rodnu kuću Živojina Mišića u Struganiku, u 19.15 časova će u mioničkoj OŠ „Milan Rakić“ biti otvorena izložba skulptura Zorana Ivanovića, a svečano otvaranje „Mišićevih dana“ je predviđeno za 20 časova na varoškom trgu, kada će, tradicionalno, biti dodeljene plakete pripadnicima Vojske Srbije. Nakon toga nastupiće Ivana Žigon, a posle nje mioničkoj publici će se predstaviti ansambl „Stanislav Binički “.

Tokom osmodnevne manifestacije predviđeni su brojni programa na više lokacija, a najmasovniji događaji se održavaju kod spomenika srpskom vojskovođi u centru Mionice. Za 17. jul je najavljen koncert Saše Matića, dva dana kasnije nastupiće Dejan Petrović Big bend, dok će 21. jula koncert održati grupa „Crvena jabuka“. Jubilarni „Mišićevi dani“ biće zatvoreni 22. jula tradicionalnim dečjim maskenbalom, a u muzičkom delu će učestvovati talentovani jedanaestogodišnji gitarista Andrej Živković iz Beograda.

Program jubilarnih 20. „Mišićevih dana“ možete pogledati na zvaničnoj Fejsbuk stranuci „Mišićevi dani“ (https://www.facebook.com/Misicevi.dani/).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *