nedelja, 14. aprila 2024.

„Dani Lajkovca“ do 30. jula, koncerti Nevernih beba i Peđe Medenice

Objavljeno: 26. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC – Posle prošlogodišnje pauze, manifestacija „Dani Lajkovca“ će ovog jula biti održana u uobičajenom terminu. Započeta je programima Turističke organizacije „Ribolovački kotlić“ i „Dani vodenica“ na reci Kolubari od 10. do 20. jula, dok će se većina programa održati do 30. jula, kada je i slava varoši Ognjena Marija.

Gradska biblioteka Lajkovac se opredelila da na književnim večerima predstavi najnovija ostvarenja svojih sugrađana. Tako će u petak 23. jula od 19 časova, na platou ispred Biblioteke, biti predstavljena poslednja knjiga Danice Đurić „Padaju zvezde“. Promocija najnovijeg dela Radovana Belog Markovića „Stojna vetrenjača“ biće upriličena 27. jula od 19 časova na vrlo neobičnom mestu: na starom mostu preko Kolubare u Ćelijama, rodnom mestu velikog pisca.

U muzičkom delu manifestacije koncerte će održati „Neverne bebe“ 29. jula i Peđa Medenica 30. jula.

Osim koncerata Nevernih beba i Peđe Medenice, lajkovački Kulturni centar „Hadži Ruvim“ organizuje još nekoliko programa, za sve uzraste i ukuse. Na Gradskom trgu 28. jula su dva scenska događaja: od 18 časova lutkarska predstava za decu „Morsko-brodska zavrzlama“, a od 20 časova kabare „Nas dve“ u kojem glumi Tatjana Kecman, a peva Ana Radonjić – Zoe Kida. Iste večeri od 19 časova, u galeriji Kulturnog centra, biće otvorena izložba slika Nikole Pešića.

U petak 30. jula od 9 časova je sveta arhijerska liturgija povodom slave naselja Ognjene Marije, posle čega će u porti crkve Svetog Dimitrija nastupiti hor „Serafim“ i folklorni ansambl KC „Hadži Ruvim“. Tog dana je i veliki narodni vašar, a u večernjim  satima i finiš manifestacija „Dani Lajkovca“: od 21 sat koncert grupe „Britke sablje“, a od 22 časa koncert pop-folk pevača i kompozitora Peđe Medenice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *