nedelja, 26. maja 2024.

Dečak koji obožava fiziku, programiranje i mađioničarske trikove

Objavljeno: 1. februara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- „ Najbolji trikovi su najjednostavniji i mađioničarski trik zbog kojeg su se mnogi uplašili uopšte nije bio rizičan. Najbitnije je da imaš dobru priču i da gledaoce zamajavaš dok im pokazuješ trik“ Ovo kaže najmlađi mađioničar koji se takmičio u emisiji „Ja imam talenat“ David Rao (14) iz Valjeva. Ovaj dečak koji pleni harizmom, trikove izvodi od trećeg razreda osnovne škole i poručuje da će za sledeći krug takmičenja biti još bolji!

David Rao je učenik VIII razreda specijalnog matematičkog odeljenja Valjevske gimnazije i uspešan karatista. Sa raznih međunarodnih i domaćih takmičenja doneo je 200 medalja, a brojne nagrade osvojio je na takmičenjima iz fizike i programiranja. Pored toga, David ima neobičan hobi, bavi se mađioničarskim trikova i bez špila karata ne ide nigde.

„Obožavam mađioničarske trikove i pravi sam kolekcionar što se tiče karata. U kući imam na stotine špilova. Sve je počelo tako što sam na internetu pronašao neke trikove. To me je zainteresovalo i onda mi je to postalo svakodnevica. Nema dana da ne izvedem po nekoliko trikova“, priča David.

Ovaj talentovani dečak kaže da su najbolji mađioničarski trikovi, po pravilu, najjednostavniji, a otkriva ih tako što po 100 puta na internetu pregleda trik koji mu se dopadne.

„Tu se obraća pažnja na svaki detalj, na svaku sitnicu i onda polako sklapam kockice i dođem to rešenja. Mađioničarki trikovi, koji publici izgledaju strašno,su zapravo bezopasni i ne nose nikakve rizike, već su samo dobro osmišljeni. To je bio slučaj i sa ekserom u kesi, trikom koji sam izveo u emisiji ’Ja imam talenat’. Ne mogu da vam ga otkrijem, ali samo da vam kažem da uopšte nije opasan trik i da je vrlo jednostavan“, kaže David.

Posle učešća u emisiji „Ja imam talenat“ ovog mladog Valjevca su mnogi počeli da prepoznaju na ulici i da mu traže da im pokaže neki trik.

„Zaustavljaju me ljudi na ulici, u prodavnici, pekari, pitaju me da li je trik sa ekserima opasan, a neki traže i da im pokažem neki trik. Zato bez karata nigde ne idem. Pošto često idem u Beograd sa roditeljima, ponekad, dok šetamo Knez Mihajlovom ulicom, zaustavljam ljude na ulici i pokazujem im razne trikove. Uglavnom svi pozitivno reaguju i iznenađeni su onim što vide, ali nijedan trik nije komplikovan kao što možda ljudima izgleda“, kaže David.

Mađioničarski trik sa kuglicama, koji priprema za sledeću emisiju, nije izveden nigde na Balkanu, tako da David očekuje da će uspeti da zaseni žiri emisije „Ja imam talenat“. Dečak neobičnog prezimena, vodi poreklo iz Kine, odakle mu je otac, dok mu je majka Valjevka i to je bio jedan od prvih kinesko-valjevskih brakova u gradu na Kolubari.

„Otac se iz Kine doselio u Valjevo i tu je upoznao moju majku. Imam mlađeg brata koji ima pet meseci, a roditelji su vlasnici šivare. Bio sam do sada dva puta u Kini i oduševljen sam tom zemljom“, priča David.

Ovaj talentovani dečak planira da po završetku osnovne škole upiše Matematičku gimnaziju u Beogradu, a kaže da su pored madžioničarkih trikova, njegove dve velike ljubavi fizika i programiranje.

„Nekim profesorima sam pokazivao trikove, dok mi neki kažu da se manem toga i da se držim knjige“, kaže kroz osmeh ovaj dečak.

 

Jedan komentar na “Dečak koji obožava fiziku, programiranje i mađioničarske trikove

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *