utorak, 21. maja 2024.

Saradnja Valjeva i beloruskog grada Molodečno

Objavljeno: 31. januara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, boraveći protekle sedmice u zvaničnoj poseti Belorusiji u delegaciji premijera Aleksandra Vučića, potpisao je Sporazum o saradnji između Valjeva i beloruskog grada Molodečno. Prioritet će biti uspostavljanje ekonomskih odnosa između dva grada, ocenjeno je ovom prilikom. Sporazum o saradnji grada Valjeva i grada Molodečno definiše razvijanje saradnje u sferama delatnosti od zajedničkog interesa: ekonomiji, industriji, trgovini, zaštiti životne sredine, turizmu, kulturi, humanitarnoj sferi, obrazovanju, sportu, preduzetništvu, informativnim tehnologijama, gradskom planiranju i sistemu saobraćaja.

U okviru razvijanja ekonomskih odnosa Sporazumom je definisano i formiranje zajedničkih privrednih subjekata između organizacija svih vrsta vlasništva.

„Definisaćemo dobar plan dugogodišnje saradnje i smatram da možemo uspostaviti dobre kontakte sa gradom Molodečno i Belorusijom. Planiramo da u maju delegacija ovog beloruskog grada na čelu sa njihovim gradonačelnikom poseti Valjevo, a da delegacija Valjeva boravi u ovom beloruskom gradu u junu. Tom prilikom ćemo ih upoznati sa našim privrednim potencijalima, ali i potencijalima u oblasti turizma i tu pre svega mislim na Divčibare kao važan resurs. Molodečno je grad koji ima dobro razvijenu prehrambenu i drvnu industriju, grad sa samo 1% nezaposlenih lica, jakom poljoprivredom, grad koji ima oko 100.000 stanovnika i smatram da imamo puno prostora za saradnju“, ocenio je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović nakon posete Belorusiji.

On je istakao da je delegacija Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem dočekana u Minsku na veličanstven način i ukazao na to da postoje potencijali za izvoz poljoprivrednih prerađevina iz Srbije u Belorusiju.
Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

2 komentara na “Saradnja Valjeva i beloruskog grada Molodečno

 1. Nemoj da se hvalis sa necim sto nema veze Gvozdnovicu sa tobom , jer sam znas da je ovo trebao da potpise Stanko Terzic i da je odluka doneta pre oko godinu dana na Skupstini grada .Ti si usao u tu pricu zbog katastrofe u tvojoj stranci u Valjevu gde pokusavas da peglas tvoj los rad .Mi necemo vise zaokruziti bilo koju pricu gde si ti i tvoja stranaka i da te podsetimo nemoj slucajno da ne povedes u Belorusiju Goricu odbornicu i njenu cerku .Moras da shvatis da cemo da budemo jos glasniji cak i od Gorana Markovica jer si zlo!

  8

  1
  1. Nikada nas glas Gvozdenovicu i veceras onaj na TV Vujic Milinovic koji je dobio najvise novca i za Tv i za fudbalski klub i svasta nesto pita Velju Ilic sve i svasta no nikako da pita kako funkcionise grad , e grad funkcionise katastrofalno objavio ti to Milinovicu ili ne ili branio tvog potrcka Gvaozdenovica kao nekada Pocutu.Kraj , april.

   5

   0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *