utorak, 21. maja 2024.

Deda Mraz podelio paketiće deci na bolničkom lečenju

Objavljeno: 27. decembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Podeljeni paketići deci na bolničkom lečenju. Foto: ZC Valjevo
Podeljeni paketići deci na bolničkom lečenju. Foto: ZC Valjevo

VALJEVO- Članovi Gorske službe spasavanja, prerušeni u Deda Mraza, spuštajući se sa krova zgrade, podelili su novogodišnje paketiće deci koja se nalaze na lečenju u valjevskoj bolnici, na odeljenju pedijatrije i dečije hirurgije.

Novogodišnja radost za mališane koji borave u bolnici inicirala je Gorska služba spasavanja, a pomogli su im članovi speleološke grupe Društva istraživača „Vladimir Mandić Manda“.

Deda Mraz je, umesto „kroz odžak“, do mališana, koji  najradosnije novogodišnje i božićne praznike provode hospitalizovani,  stigao preko krova, te im podelio novogodišnje paketiće koje je darovala valjevska kompanija „Europrom“.

Podeljeni paketići, foto: ZC Valjevo

„Mislimo da smo uradili pravu stvar da pokažemo u ovim trenucima neku vrstu empatije i ljubavi svoj ovoj deci koja će provesti praznike u bolnici. Nadamo se da će ovo postati tradicija“, rekao je Aleksa Dragojlović iz Gorske službe spasavanja.

Despot Stevanović zajedno sa speleološkom grupom Društva istraživača „Vladimir Mandić Manda“ iz Valjeva, naveo je da  kada su prošle godine videli radost hospitalizovane dece shvatili su da rade pravu stvar i izrazili nadu da će kroz nekoliko godina ta deca poželeti da i ona nekoga usreće.

V.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo dr Vladimir Pantelić se zahvalio na ovoj akciji, sa željom da preraste u lepu tradiciju.

Foto: ZC Valjevo

„Naša ideja je bila da vratimo osmeh svoj ovoj deci koja se trenutno nalaze na lečenju u našoj bolnici. Uskoro sva ova deca će krasiti domove svojih roditelja. Želimo da ovo postane lepa tradicija zajedničke saradnje za lepši dečiji osmeh. Svaka radost nama puno znači, to je ujedno i terapija. Trenutno je na Odeljenju pedijatrije i dečije hirurgije ukupno hospitalizovano 19 dece“, rekao je dr Vladimir Pantelić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *