ponedeljak, 20. maja 2024.

Deda Mraz podelio paketiće deci na bolničkom lečenju

Objavljeno: 30. decembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Podela paketića, foto: Patak online
Podela paketića, foto: Patak online

VALJEVO- Članovi Gorske službe spasavanja, prerušeni u Deda Mraza, spuštajući se sa krova zgrade, podelili su novogodišnje paketiće deci koja se nalaze na lečenju u valjevskoj bolnici, na odeljenju pedijatrije i dečije hirurgije.

Novogodišnja radost za mališane koji borave u bolnici inicirala je Gorska služba spasavanja, a pomogli su im članovi speleološke grupe Društva istraživača „Vladimir Mandić Manda“, kao i preduzeće „Europrom“, koje je obezbedilo paketiće za decu na bolničkom lečenju.

Aleksa Dragojlović Gorska služba spasavanja Srbije, stanica Valjevo, rekao je da je ovo bila prilika da kao što su radili u mnogim gradovima Srbije i u Valjevu obraduju najmlađe pacijente.

„Stvorila se ta mogućnost da dodelu paketića upriličimo na jedan human način u odelima Deda Mraza. Spustili smo se niz krov bolnice do prozora i time prikazali čaroliju najmlađima i dečici koja su nekim slučajem u bolnici. Želeo bih ovim putem da se svima koji su pomogli da podela novogodišnjih paketića protekne u najboljem redu“, rekao je Dragojlović.

Podela paketića, foto: Patak online

Danilo Tomić iz speleološke grupe Društva istraživača „Vladimir Mandić Manda“ je rekao da su veoma zadovoljni jer su ove godine zajedno sa Gorskom službom spasavanja uspeli da priredili radost za najmlađe pacijente, koja novogodišnje praznike dočekuju na lečenju u valjevskoj bolnici.

„Hteli smo ove godine da obradujemo mališane, razmišljali kako to da izvedemo i zajedničkom akcijom smo uspeli. Dosta naših članova je aktivno i u Gorskoj službi tako da je bilo puno nas obučenih u Deda Mraza pa smo uspeli da ih obradujemo“, rekao je Tomić.

Zamenik direktora valjevske bolnice dr Vladimir Pantelić je rekao da je ova zdravstvena  ustanova, osim lečenja, uvek dostupna za humane i lepe inicijative šire društvene zajednice, te rado učestvuje, posebno kada je dobrobit najmlađih u pitanju.

„Cilj nam je bio da vratimo osmeh deci. Sva ova deca koja se trenutno nalaze kod nas na odeljenju Pedijatrije i dečije hirurgije, za koji dan krasiće kuće svojih roditelja, nakon izlečenja. Iskoristio bih priliku da čestitam svima Novu godinu, našim zaposlenima, lekarima, medicinskim setrama, naravno, podvukao bih, stubovi naše bolnice su medicinske sestre, a dalje svim našim korisnicima, pacijentima i građanima. Srećna svima Nova godina i želim puno zdravlja pre svega, kao i uspeha“, rekao je dr Pantelić.

Foto: Valjevska bolnice

Očekuje se otvaranje stanice GSS u Valjevu

Inače, Gorska služba spasavanja je humanitarna neprofitna organizacija koja u ovoj godini obeležava sedam decenija postojanja. Ljudi koji su okupljeni u GSS su entuzijasti iz raznih svera života, a bave se i alpinizmom, speleologijom, planinarenjem. Aleksa Dragojlović je najavio da se očekuje otvaranje stanice GSS i u Valjevu.

„U Kolubarskom okrugu u prethodnoj godini dana imali smo oko petnaestak intervencija. Dva puta su učesnici bila i deca, tražili smo dete sa autizmom koje se izgubilo, a imali smo intervencije gde su planinari bili povređeni. Imali smo i ’gubljenja’ po valjevskim planinama i treba napomenuti da se u nekom narednom periodu očekuje otvaranje stanice u Valjevu s obzirom na situacije da imamo povećan broj intervencija u Kolubarskom okrugu i na valjevskim planinama“, rekao je Dragojlović.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *