četvrtak, 13. juna 2024.

Apel građanima da ne koriste pirotehnička sredstva

Objavljeno: 30. decembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

VALJEVO- Policijska uprava u Valjevu apeluje na građane da tokom predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, jer na taj način mogu povrediti sebe, ali i osobe u svojoj okolini.

U saopštenju podsećaju roditelje da igra sa pirotehnikom može biti izuzetno opasna, može doći do teških povreda, opekotina, razderotina, povreda lica, šaka, a u težim slučajevima i do invaliditeta, ali i do požara i eksplozija.

„Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima. Takođe, napominjemo da vatromet mogu koristiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova“, navodi se u saopštenju za javnost.

Kako se navodi, ovlašćena službena lica u Policijskoj upravi u Valjevu aktivno preduzimaju sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi sprečili neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava, a oni koje zateknu da neovlašćeno prodaju biće sankcionisani, a pirotehnika će im biti oduzeta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *