petak, 14. juna 2024.

Demolirano dečje igralište

Objavljeno: 28. jula 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Grad Valjevo
Foto: Grad Valjevo

VALJEVO- U parku Pećina je demolirano dečje igralište. Polomljen je parkovski mobilijar, klupe, kante za smeće, oglasne table iscrtane grafitima, iščupani su delovi trim staze i razbacani po parku, a oštećena je i drvena ograda oko košarakaškog terena.

Kako je objavljeno na sajtu grada Valjeva, rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković je tim povodom izjavio da su načinjene ogromne štete, ali da je šteta naneta ugledu grada nesaglediva.

Foto: Grad Valjevo

”Ovo nije prvi put da se u jutarnjim satima suočavamo sa posledicama obesnog ponašanja mladih, koji u večernjim satima i pod okriljem noći ispoljavaju svoj smisao za dobru zabavu, a to je rušenje i ruženje svega što oko sebe vide. Nedavno smo imali slučaj i da je vatra paljena na podlozi košarkaškog terena i to smo odmah sanirali. Porazbijana su stakla na koševima i ne događa se to samo na Pećini. Iščupana je vrteška na dečjem igralištu u MZ Brđani i bačena na trotoar. Oštećene su i dečje sprave kod restorana ’Vidra’. Svaki put smo popravljali oštećenja, menjali mobilijar, nadajući se da se to više neće ponoviti“, rekao je Vuković.

Foto: Grad Valjevo

On je apelovao na roditelje, da obrate pažnju na svoju decu omladinskog uzrasta, koja, verovatno pod uticajem alkohola ili nekih drugih nedozvoljenih supstanci, provode noći van doma u „rušilačkom besu“.

2 komentara na “Demolirano dečje igralište

 1. Policija ne seta nocu i ne proverava sta ko radi, sede u kaficima i primaju platu. Cast izuzecima.

  0

  0
 2. A kada bi policija ili komunalna milicija radili posao za koji dobijaju pare od građana, možda bi bile sprečene takve pojave u gradu.
  Treba razumeti i policiju, ko zna čiju decu i kumove mogu pohapsiti, pa im suspenzija ne gine.

  1

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *