petak, 21. juna 2024.

Deseta protestna šetnja u Valjevu

Objavljeno: 12. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Večeras u 19.30 časova, po deseti put, na Desankinom trgu, biće organizovan protest “1 od 5 miliona”. Kako je najavljeno, na protestu će govoriti narodni poslanik Balša Božović, borac za ljudska prava Aida Ćorović, bivši Otporaš Srđan Milivojević, Radomir Lazović iz udruženja „Ne davimo Beograd“ i Marija Simić Lazarević iz požarevačkog udruženja „Jasno i glasno“. U saopštenju za javnost organizatori protesta su naveli da je petak, 12. april, mali je jubilej valjevskog protesta, jer je to deseto protesno okupljanje građana Valjeva.

„Po deseti put okupićemo se na Desankinom trgu i po deseti put dočekati jedni druge osmehom kojim se dočekuju prijatelji. Prilika je ovo i da zahvalimo svima koji će, kao i u proteklih devet susreta, dignutog čela prošetati našim gradom, mirno, građanski, dostojanstveno. I odlučno. Da ih se ne plašimo to smo već pokazali. To što eksponenti jedne propale politike svoje sledbenike plaše našim gnevom samo je bedni pokušaj da nekako odbrane svoje sinekure, svoje masne javne nabavke, svoja službena vozila, ministarstva sa i bez portfelja,  i sve druge plodove korupcije u koju su se zaglibili da guše. Oni, i one, glume strah pred kamerama medija koji će jednog dana i zvanično biti upisani u registar čankoliza, jeftino kupljenih falsifikatora istine i registar besramnih lažova“, navodi u saopštenju za javnost organizatori protesta.

Nakon okupljanja na Desankinom trgu i obraćanja najavljenih govornika, biće organizovana protestna šetnja gradskim ulicama.

 

2 komentara na “Deseta protestna šetnja u Valjevu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *