četvrtak, 13. juna 2024.

Psi lutalice zaklali 19 jagnjadi

Objavljeno: 11. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nakon krvavog pira pasa lutalica u domaćinstvu Obrada Adžića iz Rađevog sela, od 25 jagnjadi nepovređeno je ostalo samo troje. U ranim jutarnjim satima, najverovatnije, dva psa su ušla u zatvoren i žicom ograđen objekat za ovce i u kratkom vremenskom periodu zaklali čak 19 jagnjadi starosti od tri do četiri meseca, dok su dva jagnjeta sa polomljenim nogama. Na ovaj način njegovoj porodici pričinjena je šteta od najmanje 300.000 dinara.

Prema Obradovim rečima sve se dogodilo u jutarnjim satima, kada se vratio kući iz Valjeva nakon što je suprugu odvezao na autobusku stanicu. Kaže da je čuo lavež komšijskih pasa što mu je bilo sumnjivo i uputio se ka objektu za ovce koji je od kuće udaljen svega nekoliko metara. U njemu je zatekao stravičan prizor – raskomadana tela jagnjadi.

„Video sam dva psa, koji su u tom momentu izašli iz objekta. Kako su ušli nije mi jasno, zato što je objekat napravljen od dasaka, sa svih strana zaštićen, a uz to je ograđen pletenom i bodljikavom žicom koja je visine preko jednog metra. Najverovatnije su preskočili ogradu i ušli u objekat. Ogromna je šteta. Ovo su bila umatičena jagnjad, a jedno vredi bar 15.000 dinara“, kaže Adžić, čije je stado sada desetkovano.

Ovo nije prvi put da psi lutalice u ovom delu Valjeva napadaju ovce i živinu. Pre nekoliko godina Adžićima su psi rastrgli jednu ovcu, a nedavno su im poklali i 15 kokošaka. „Često ima ovde pasa lutalica. Nekoliko puta sam ih hvatao u oborima i zvao nadležne službe da ih oteraju u azil. Ovo je tuga. Seljaku i pile kad odnese je šteta, a ovo je već strašno. Ja sam im se radovao, jer od 28 jagnjadi 18 su bili blizanci. Svi su dobro napredovali“, kaže razočarani Adžić.

Adžić, koji je do ovog krvavog pira u oborima imao 70 grla, sada je ostao bez kvalitetnog podmlatka. Slučaj je prijavio komunalnoj inspekciji, koja bi trebalo da proceni visinu nastale štete. Inače šteta, za napade pasa lutalica na domaće životinje, domaćinstvima se nadoknađuje iz gradske kase.

2 komentara na “Psi lutalice zaklali 19 jagnjadi

  1. Halo Valjevski gradski oci, bitange, razmnozavate lutalice i tako terorisete jadni narod, sram da vas bude treba vas terati do Strazbura za vas javasluk i neodgovornost, gori ste od najgorih slam oblasti u Indija Pakistan reonu! Y’bo vas hromi zagorac!

    4

    2
  2. Kako stvari stoje sledeci na spisku pasa lutalica su mestani iz Naselja Oslobodioci Valjeva. Tamo ih ima copor, koji je prijavljivan vise puta, ali to izgleda komunalce ne zanima.

    3

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *