ponedeljak, 24. juna 2024.

Devet godina u penziji, a tek sutra postaje punoletan

Objavljeno: 28. februara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevac Branislav Krstić je već devet godina u penziji, ima dva odrasla sina, a tek sutra će napunuti 18 godina! Ovaj penzionisani radnik „Krušika“ rođen je 29. ferbuara 1944. godine, a pošto rođendan slavi svake prestupne, tek ove godine postaje punoletan građanin i u šali kaže da je srećan zbog toga što će konačno imati pravo glasa na izborima.

U porodici Krstić se ne sprema se veliko slavlje za punoletstvo, kako je to običaj u Srbiji, jer domaćin Branislav kaže da će proslavu sa velikim šatrom i volom na ražnju napraviti tek kada napuni 25 godina! „ Pošto rođendan slavim svake četvrte godine tada ću imati punih 100 godina, a to je dovoljno za slavlje. Mnogi mi kažu da neću doživeti te godina, ali je im odgovaram da sam rešio da doživim stotu i onda ću napraviti veliku proslavu za moj moj 100., odnosno,  25. rođendan“,  priča kroz smeh za Patak ovaj Valjevac.

Krstić će „punoletstvo“ proslaviti u krugu porodica, kaže biće na trpezi i rođendanska torta, ali još nisu odlučili da li će na njoj biti svećica sa brojem 18 ili 72. U duvanju svećica pomoćiće mu i njegove dve unuke, koje po godinama, nisu mnogo mlađe od njega. „Unuke ga zezaju i u šali kažu da su samo malo mlađe od njega. Jedna ima osam, a druga šest godina i obećale su da će doći da pomognu dedi da oduva svećice za njegov 18. rođendan“, kaže njegova supruga Danica.

Ovaj Valjevac, koji je ušao u osmu deceniju života, kaže da je upoznao samo jednog čoveka koji je rođen 29. februara. „ Radni vek sam proveo u ’Krušiku’. U vreme kada je fabrika zapošljavala 10.000 radnika, bila su samo nas četvorica koji su rođeni 29. februara, a samo jednog od njih sam poznavao. Osim njih, nikada u životu nisam čuo za nekoga ko je rođen istog dana kada i ja. Čak mi ni moja žena, kada smo se upoznali, nije verovavala da sam rođen 29. februara. Mislila je da se šalim, a tako reaguje većina ljudi“, kaže Branislav.

Ovaj Valjevac priča da mu rođendan, kada nije prestupna godina, rodbina i prijatelji čestitaju kad se sete. „ Sa ženom, decom i unukama rođendan uvek proslavljam 28. februara, a mnogi prijatelji mi rođendan čestitaju i 1. marta, kako se ko seti. I svake godine zbijaju šalu na moj račun zbog mojih godina. Sada ponosno mogu da im odgovorim da sam konačno punoletan i da ću sada moći da glasam na izborima“,  priča u šali ovaj Valjevac.

 

Mora da se uozbilji

„ Mladji sin mi u šali kaže da sam dosta bio neozbiljan i da sada, kada postajem punoletan, moram da se uozbiljim, jer ću sada morati da odgovaram za svoje postupke. Na isti način mi ’preti’ i žena, koja kaže da sada postajem ozbiljan i odrastao čovek i da

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *