ponedeljak, 24. juna 2024.

Direkcija za poljoprivredu će biti ugašena

Objavljeno: 26. februara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradska vlast je donela odluku o gašenju Direkcije za poljoprivredu i robne rezerve. Zaposlene i njene poslove preuzeće novoformirano preduzeće „Agrorazvoj-valjevske doline“, na čijem čelu je Bojan Bošković. Oni će preuzeti četvoro zaposlenih iz Direkcije, nefinansijsku imovinu vrednu oko 14 miliona dinara i zalihe robnih rezervi, čija je vrednost oko dva miliona dinara, objasnio je član Gradskog veća Nikola Radojičić.

„Grad je angažovao eksternu Agenciju koja je uradila tačnu evidenciju i sada se tačno zna šta se od robnih rezervi poseduje i gde se to nalazi. Ti podaci iz završnog računa Direkcije za 2015. godinu uneti su kao kapital u „Agrorazvoj – valjevske doline”, koji će preuzeti prava i obaveze Direkcije za poljoprivredu i robne rezerve. U međuvremenu je Zakon o robnim rezervama promenjen i ne prepoznaje „meso u živom”, što je razlog više da se ova imovina Grada prenese „Agrorazvoju” na upravljanje“, objasnio je Nikola Radojičić.

Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić je rekao da od direktora novoformiranog preduzeća „Agrorazvoj-valjevske doline“ očekuje da ne ponovi greške koje su se ranije dešavale u radu Direkcije za poljorpivredu i robne rezerve.

O ovom predlogu izjasniće se odbornici lokalnog parlamenta na narednoj sednici, a nakon toga bi trebalo da bude i zvanično ugašena Direkcija za robne rezerve i poljoprivredu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *