utorak, 25. juna 2024.

Direkcija za urbanizam postaje odeljenje Gradske uprave

Objavljeno: 17. novembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Gradska Direkcija za urbanizam i izgradnju prestaće da postoji 29. novembra, svih 37 zaposlenih će preći u Gradsku upravu, koja će ujedno preuzeti i sve nadležnosti Direkcije.

Gradska uprava preuzeće imovinu i arhivu tog JP, a u upravi će biti formirano Odeljenje za građevinsko zemljište i infrastrukturu u kojem će od sada raditi zaposleni u Direkciji. Po našim saznanjima, načelnik tog odeljenja biće Zoran Trifunović, sadašnji v.d. direktor Direkcije.

Kako je rečeno i na današnjoj sednici Gradskog veća, 19 zaposlenih će biti preraspoređeno u Gradsku upravu za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove, a drugih 18 radnika Direkcije biće raspoređeno u Gradsku upravu za lokalni razvoj, pivredu, urbanizam i komunalne delatnosti.

Do gašenja Direkcije došlo je usled izmene Zakona o budžetskom sistemu Srbije  kojom su iz pojma indirektnih budžetskih korisnika brisani: javna preduzeća, fondovi i direkcije osnovani od strane lokalne vlasti koji se finansiraju iz javnih prihoda.

 

Jedan komentar na “Direkcija za urbanizam postaje odeljenje Gradske uprave

  1. Koliko cujem dosadasnji V.D direktor Direkcije Zoran Trifunovic bice postavljen na veoma vazno nacelnicko mesto …mmm, naravno to je nagrada za ,,dobro ,, obavljen rad u stranci , ,,dobro ,,obavljen posao kao Predsednik Upravnog odbora u Domu zdravlja i naravno ,,dobro ,, obavljen posao u Direkciji ,, { asvaltiranje ,soakaka i prolaza , postavljanje rasvete …A sta bese i sta ima pre ovih funkcija mislim na zakonodavni deo?Nije tako Aleksandar Vucic rekao ili mozda ja nisam upoznat !U svakom slucaju Zoki ,,zasluzio si,, za sve odradjene poslove i naravno one koji te cekaju na novom radnom mestu sta te kosta { bar za sada} par sekundi potpis ? , Treba pomoci Gradonacelniku da zaradi za buducnost i njemu najblizim .

    10

    6

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *