utorak, 23. jula 2024.

Usvojen predlog trećeg rebalansa budžeta

Objavljeno: 17. novembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Gradsko veće usvojilo je odluku o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada Valjeva za ovu godinu, što je praktično treći rebalans budžeta.

Do novog rebalansa gradske kase, kako je objašnjeno, dolazi zbog Zakona o budžetskom sistemu, kojim je definisano da se indirektnim korisnicima budžetskih sredstava više ne smatraju javna preduzeća, fondovi i direkcije osnovane od strane lokalne vlasti koji se finansiraju iz javnih prihoda, tako da je Grad bio u obavezi da do 1. decembra usaglasi svoju odluku o budžetu sa izmenom i dopunom ovog Zakona.

Trećim rebalansom planirani su prihodi u iznosu od nešto više od 2,7 milijardi, dinara sredstava budžeta grada i oko 248 miliona dinara iz ostalih izvora finansiranja budžetskih korisnika.

Gradsko veće usvojilo je i izmenu odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu Grada Valjeva, a formirana je, slično Divčibarama, i radna grupa za Brankovinu, zadužena za koordinaciju rada javnih preduzeća i gradskih službi u cilju opšteg unapređenja Brankovine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *